EM i Sprintpadling for Junior og U23

17.09.2015 08.19.57

Torsdag startet europamesterskapet i Sprintpadling for Juniorer og U23 i Brasov, Romania. Norge stiller med fem deltakere.

Søndag

EM ble avsluttet med noen gode løp sett med norske øyne. Juniorene Jon Amund Vold og Magnus Ivarsen var første båt ut på K-2 500 m Junior Herrer. De fikk en god start og var helt i toppen etter 100 m. Gutta fortsatte med en offensiv padling, holdt trøkket bra, men stivnet litt på slutten og ble til slutt nummer seks. Alt i alt en veldig bra innsats!

I K-1 500 m U23 Herrer padlet Lars Magne Ullvang et bra løp og endte på en flott 5.plass. Han var selv fornøyd og kunne ikke gjort så mye annerledes.

I K-2 500 m U23 Herrer var det et veldig jevnt løp. Den norske båten med Lars Magne Ullvang og Lars Hjemdal var med hele veien og luktet på bronsemedaljen underveis. Det ble litt stopp de siste 50 m og Tsjekkia kom dessverre fort på slutten og snappet bronsen. En "sur" 4. plass, men et godt løp!

Siste løpet i EM var B-finalen i K-2 200 m Junior Herrer. Jon Amund og Magnus ville vise at det er mulig å padle fort både på 200 m og maraton. De gjennomførte nok et godt løp og ble nummer to!

Alt i alt en flott innsats av den norske troppen, selv om det ikke ble noen medaljer. Gutta viste at de henger med i toppen, både i Junior og U23.

Lørdag

Første båt ut i dag var Jon Amund og Magnus på K-2 1000 m Junior Herrer. Gutta hadde bestemt seg for å kjøre offensivt, noe de også gjorde. Fullt trøkk fra start, og de holdt seg helt fremme gjennom hele løpet. Etter en spennende finish der det var fire kajakker som kjempet om bronsemedaljen ble det til slutt den "sure" 4. plassen for juniorgutta, bare 2/10 sekund fra bronse. Men Jon Amund og Magnus var fornøyd med løpet!

I K-1 1000 m i U23 Herrer padlet Eivind inn til en 6. plass. Et ok løp. Han synes selv at det var litt passivt de første 500 m, og ble liggende litt alene mellom de fremste og de bakerste i feltet.

På K-2 1000 m i U23 Herrer hadde Lars Magne og Lars medaljeambisjoner etter forsøksheatet. Målet var å være på hugget fra første tak. Men gutta fant aldri rytmen i løpet. De ble liggende litt på etterskudd hele veien og endte på en skuffende 7. plass.

Det var også forsøk og semifinale på K-2 200 m for juniorene i dag. Våre gutter gjennomførte et greit forsøk og semifinale, men de ble litt ”lette i taket” mot de mer etablerte sprintgutta, så det endte med B-finale.

I morgen har Norge tre kajakker i A-finalen: K-2 500 m Junior Herrer, K-1 + K-2 500 m U23 Herrer  samt B-finale K-2 200 m Junior Herrer.

Fredag

Det har vært bra innsats av alle padlerne i dag. Jon Amund Vold og Magnus Ivarsen (K-2 Junior Herrer) hadde to tøffe semifinaler men viste styrke, satset tøft og var de nødvendige tidelene foran i begge semifinalene. Tror det er første gang Norge har samtlige båter i a-finalene på 500 og 1000 m! Vi gleder oss til finalene i morgen og søndag!

Torsdag

Bra åpningsdag, spesielt av U-23 gutta. Eivind Vold kvalifiserte seg direkte til A-finalen på K-1 1000 m og padlet et jevnt løp der han kjempet om 3. plassen gjennom hele løpet og til slutt avgjorde det til sin fordel med en sterk siste 100 m.

Lars Magne Ulvang og Lars Hjemdal padlet et bra K-2 1000 m heat der de ble nr 2. som også holdt til direkte avansement til A-finalen. Gutta gjentok det samme på K-2 500 m, med et solid forsøksheat der de hadde bra kontroll og kvalifiserte seg direkte til A-finalen.

Juniorene Jon Amund Vold og Magnus Ivarsen padlet inn til en femteplass i forsøksheatet på K-2 1000 m. Et greit løp, men gutta har forhåpentligvis mer å trøkke med i semifinalen. På 500 m gikk det klart bedre, de fikk opp frekvensen litt, var mer aggressive i padlingen og padlet inn til 7. beste tid.

Fredag padler Lars Magne semifinale i K-1 500 i U-23, mens juniorgutta har semifinale både på 500 m og 1000 m. Vi oppdaterer artikkelen så snart vi har fått info.

Junior Herrer

K-2 200 m, 500 m og 1000 m: Jon Amund Vold (Oslo KK) og Magnus Ivarsen (Fana KK).