WC 3 i Beograd, Serbia

30.05.2017 09.01.10

Helga 2. til 4. juni arrangeres årets tredje World Cup for sprintpadlerne. Norge stiller med et sterkt lag.

Alle rapportene kommer fra Morten Ivarsen/NPF

Tredje dag av WC 3

K-1 200 m Damer: Marte Eirin Solhaug padlet bra, endte til slutt på en 7. plass i B-finalen, ca 1,5 sekunder bak raskeste båt.

K-2 500 m Damer: Duoen med Marte Eirin Solhaug og Maria Virik fikk ikke til et like bra K-2 løp som i forsøket og semifinalen, og endte på en 7. plass i B-finalen. Det ble litt for mye K-1 padling. Men jentene viste at dette er en båt med potensial!

K-4 500 m Herrer: Den norske båten med Per Christian Wessel/Hakeem Teland/Magnus Ivarsen/Lars ble også nummer 7 i B-finalen, men her skilte det bare 0,5 sek fra båt nr 3 til 7. Gutta leverte et bra løp, men tapte litt midtveis. Motvind var heller ikke ønskeforhold for den norske båten. Men allikevel et stort steg frem i forhold til WC 2.

K-1 500 m A-finale: Lars Magne satset offensivt fra start og holdt svært godt følge med de beste opp til 300 m. Han fikk kjenne en del på syren de siste 150 m, men skal man opp blant de beste må man tørre å satse! 8.plass i mål, og klar fremgang fra WC 2!

K-1 5000 m Damer: Anna Sletsjøe satset tøft i starten og lå lenge godt plassert i feltet. Men den høye farten, samt nesten 30 grader varme gjorde at det ble ganske tøft for Anna på slutten. Løpet ble uansett en god erfaring å ta med seg videre!

K-1 500 Herrer: Eivind og Amund vold var godt med i starten, men etter en del kluss i første sving tapte begge gutta tetfeltet. Men de kjempet godt gjennom hele løpet, Eivind ble til slutt nummer 6 og Amund nummer 9.

Andre dag: Lars Magne til A-finale på K-1 500 m

På K-2 1000 m så kampen til brødrene Eivind og Amund Vold lenge bra ut. Etter en god start der nordmennene lå likt med de beste etter ca 300 m, ble det litt tøffere mot slutten. Den siste sluttspurten manglet og gutta padlet inn til 8.plass. De var ikke fornøyd med løpet og lover og komme sterkere tilbake! Men uansett er det viktig å huske at dette er Norges beste plassering på K-2 1000 m siden 2012 - det går riktig vei!

I B-finalen på K-2 1000 m ble det en 6.plass til Lars Magne Ullvang/Hakeem Teland. Etter å ha tapt en del midtveis ble det litt langt opp til teten på slutten.

På ettermiddagen var det heat og semifinaler på 200 m og 500 m. Lars Magne Ullvang viste nok engang at han har en god evne til å vinne jevne oppgjør. Etter en tøff semifinale gikk han videre til A-finalen med 4 hundredelers margin. A-finalen går søndag kl 11:40.

På damesiden så viste Marte Eirin Solhaug bra padling i semifinalen på K-1 200 m. Det ble en 4.plass og B-finale, men A-finalen kommer stadig nærmere!

På K-2 500 m kjempet Marte og Maria veldig bra og etter et bra løp er de klar for B-finale i morgen. Dette er en båt for fremtiden. Maria er fortsatt bare junior!

På K-4 500 m kjørte Per Christian Wessel/Hakeem Teland/Magnus Ivarsen/Lars Hjemdal et veldig bra forsøksheat og vant sitt heat. I semifinalen ble det tøffere, og gutta endte til slutt på en 6. plass. Uansett er dette et stort steg frem fra WC2 i Szeged forrige helg.

Første norske K-2 som kvalifiserer seg til olympisk distanse i WC siden 2012

Første dag av regattaen startet bra – brødrene Eivind og Amund Vold fra Oslo KK padlet veldig sterkt på dagens 1000 m og kvalifiserte seg direkte til A-finalen som går lørdag kl 11:00. Den andre norske båten med Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK) / Hakeem Teland (Fana KK) endte utenfor finaleplass med en 4. plass. Lenke til Livestream her.

Rapport fra støtteapparatet:

K-1 1000 m Herrer: Jo Sondre i B-finale i morgen, Daniel ble slått ut i semifinalen. Jo Sondre kjempet godt, men det holdt dessverre ikke til A-finale. Blir spennende å se hva han kan gjøre i B-finalen  i morgen.

K-1 1000 m Damer: Anna satte personlig rekord i forsøksheatet. Hun padlet veldig bra men det ble litt for tøft å nå a-finalen. Neste gang!

K-1 200 m Damer: Marte Solhaug padlet forsøk på 200m damer og ble nr to. Hun var ikke helt fornøyd med løpet, vi satser på at hun trøkker til i semifinalen i morgen. Marte og Maria (fremdeles junior) fikk til et godt løp på K-2 500 m. De ble nummer tre i forsøksheatet og er klar for semifinale i morgen.

K-1 500 m Herrer: Lars Magne vant sitt forsøksheat og er klar for semifinale i morgen.