Oslo Kajakklubb

Oslo Kajakklubb ble startet allerede i 1931, og har siden den gang vært blant landets beste og største klubber. Skribenten på Padling.no var selv medlem i klubben sommeren 1980, og husker med gru både tirsdagsracene, og øktene med 8 x 1000 m i racerkajakk i Bestumkilen, men også den fantastiske stemningen på brygga.

Når ble klubben startet: 11. mars 1931
Antall medlemmer: 1760 medlemmer pr. 1. januar 2016
Hvilke padlegrener driver klubben med: Sprint, Maraton, Surfski, Kajakkpolo, Havpadling og SUP.
Nettside: www.okk.org 
Alle bilder: Christin Aaronsen

Klubbhuset

Sveinung Oftedal er formann i Oslo Kajakklubb:

- På slutten av 1920-tallet var det noen unge gutter på Bestum i Oslo som bygde egne kajakker. Gjengen hadde en klubb de kalte Bestum Kanoklubb. På sine turer i Oslofjorden møtte de andre padlere fra Nesodden Kanoklubb, og de ble enige om å slå seg sammen og stifte en ny klubb. Det var bakgrunnen for at Oslo Kajakklubb ble stiftet 11. mars 1931 av åtte ildsjeler. Ragnar Mørk ble valgt til formann. Kontingenten ble satt til 10 kroner og prisen for båtplass var 2 kroner.

- Ragnar Mørk regnes også som stifteren av Norges Padleforbund (het Norges Kajakkforbund i starten). Hovedgrunnen til det var at padlegjengen fra OKK ønsket å delta i OL i Berlin i 1936, kajakk var endelig kommet på programmet. Det lykkes de med. Ivar Iversen (OKK) stilte som Norges deltaker og padlet inn til en 8. plass på K-1 1000 m. Ragnar Mørk var lagleder. Les artikkel om Ragnar Mørk her.

Bestumkilen

Hva er klubbens målsetting(er) eller visjon?
- OKK ønsker et inkluderende og inspirerende miljø som er attraktivt og utviklende for kajakkpadlere på alle ambisjons- og ferdighetsnivåer.

Hva er planene for 2016?
- De er så omfattende at spørsmålet er mer: hvor skal vi begynne? Vi åpner blant annet en ny stor treningshall i 2016!

Dersom du skal trekke fram en ting hvorfor du er stolt av klubben din, hva er det?
- Mangfoldet. Det at vi har et svært stort aktivitetsnivå i alle grener og på alle nivåer. Men jeg kunne gjerne lagt til:

  •          At vi har utviklet så mange sterke topputøvere. Hele åtte utøvere fra OKK representerte Norge i et VM i 2015
  •          At vi har klart å gjennomføre store utbygginger og investert mye i nytt materiell i løpet av de siste årene
  •          At vi har mange arrangement og skaper mye aktivitet
  •          At det er fabelaktig god stemning på brygga 

Jobbes det inn mot spesielle grupper som er lavt representert i padling?
- Ja, vi jobber aktivt med å prøve integrere barn og ungdom fra minoritetsgrupper. 

Oslo Surfski Challenge

Står klubben for noen arrangementer, eller har klubben planer i så måte?
- OKK holder et imponerende høyt aktivitetsnivå, og arrangerer blant annet Vårsamling for havpadlere, Oslo Kajakk Sprint for sprintpadlere, Norgescup i sprintpadling, egen sommerleir, NM i Kajakkpolo, NM i Surfski (ikke helt spikret enda) og det tradisjonsrike turløpet Oslo Kajakkrace.

Hvordan er utstyrs- og anleggssituasjonen til klubben?
- Vi har bygd opp klubben til å være svært godt utstyrt både når det gjelder bygg, anlegg og utstyr

Har du et ønske du gjerne ville hatt innfridd på vegne av klubben?
- At Bestumkilen hvor OKK har tilhold utvikles til et enda bedre padleparadis. Det betyr at vi får plass 1000 meters banen i Bestumkilen, og at vi får plass til å skape mer padleaktivitet for mange flere mennesker. Alle grener. Alle nivåer.

Mange padlere på toppnivå

Morgenpadlerne
- Morgenpadlerne har i mange år nesten vært en egen institusjon i klubben. Oppmøte på brygga utenfor klubbhuset kl 07, en rask padletur rundt Bygdøy med påfølgende dusj og ikke minst kaffekoppen på bryggekanten før ferden gikk videre mot jobb. Dette var en perfekt start på dagen for en hard kjerne med entusiaster som blant andre Jan Bull - en av de enkeltpersonene som har betydd mest for padlesporten i Norge. Her er et intervju med en av de mest legendariske morgenpadlerne, Herman Høst.

Bredt miljø på alle nivåer

 

Friskt langs Fornebulandet