Strand Kajakk-klubb

Strand KK er en av de eldste klubbene i Norge. Med oppstart allerede i 1936, har klubben lange tradisjoner innen tur- og konkurransepadling, og har flere padlere i norgeseliten i sprint og maraton.

Klubbens navn: Strand Kajakk-Klubb
Når ble klubben startet: 28. februar 1936
Hvordan/hvorfor ble klubben startet: Litt usikker
Antall medlemmer: 650

Morten Minde er daglig leder av Strand KK samtidig som han er elitepadler i maraton. Vi slo av en prat om klubben, historikk, målsetninger og mye mer:

Hva er klubbens målsetting(er):

- Gjennom mange års erfaring har vi opparbeidet en stor kompetanse på mange områder, noe vi ønsker å dele denne med andre klubber for å bidra til at flere klubber i Norge kan vokse. Slik kan vi bidra til utviklingen av kajakksport, friluftsliv og å fremme interesse for alle mulighetene kajakkpadling gir.

- Vi skal skape et åpent toppidrettsmiljø der alle er velkommen. Gjennom mange tiår har klubben vært et samlingssted for gode norske padlere. Dette har påvirket miljøet i stor grad. Samspillet mellom unge nybegynnere og eliteutøvere samlet på en liten plass er i seg selv unikt, men kombinert med kursing, turpadling, bading og soling har bryggen vår blitt en smeltedigel. Et miljø vi er stolte av, men også må legge til rette for. Verken toppidrett, kursing eller rekreasjonsmuligheter kommer av seg selv!

- Vi skal fremme kajakksporten til folket på en god måte. Kajakkpadling er fantastisk, og vi er de beste promotører for dette. Uansett ambisjonsnivå er Strand et godt sted å lære seg kajakkpadling. Vi må være synlige i nærmiljøet og opprettholde vårt gode rykte. Samtidig må vi fremme våre gode ambassadører og gi dem ansvar for å fremme det de setter så høyt.

- Vi skal ta samfunnsansvar gjennom kursing og sikring av sjøen som naturressurs. Å drive en klubb handler ikke bare om dets medlemmer, vi har et ansvar utover våre medlemmer. Vi benytter oss av fjorden, og øyer som beriker oss med naturopplevelser og merverdi på padleturene våre. Stillheten man kan oppleve fra kajakken en tidlig sommermorgen kan ikke tas for gitt. Vi ønsker å bidra til at fjorden forblir en arena for alle, der sikkerhet og kompetanse er en sentral del av vårt bidrag!

Strand KK

Hvilke padlegrener driver klubben med:

- Flattvann og noe Kajakkpolo

Hva er planene for 2016:

- Gi mange nye unge muligheten til å padle! Per dags dato er nybegynnertreningen overbooket med 24 påmeldte. Videre ønsker vi å arrangere sommerskole i siste del av fellesferien før skolestart, som et alternativ til fotballskoler.

- Vi skal også arrangere årets nordiske mesterskap i Maratonpadling i Koksa. Videre skal vi skape en god dugnadsånd i klubben frem mot VM i Maraton 2020, et mesterskap vi skal arrangere på Kadettangen sammen med Bærum KK (og NPF).

- Inkludering! Klubben ønsker nye brygger for å kunne tilpasse kajakkpadling til flere. Padling er godt egnet for de som har behov for tilrettelegging. Vi ønsker å ha et tilbud til barn, eldre og funksjonshemmede. Dette beriker miljøet vårt, og er med på å utvikle klubbens eksisterende verdier: en arena der respekt, ydmykhet og toleranse er viktig! 

Strand KK

Dersom du skal trekke fram en ting du er stolt av i klubben din, hva er det?

- Miljøet. Klubben har et veldig godt miljø for barn og unge. Vi legger ned mye frivillig arbeid for at det skal være bra å padle kajakk, samtidig ønsker vi at de unge selv skal ta ansvar. De får muligheten til å ta aktivitetslederkurs og å være hjelpetrener for nybegynnere første året. Så blir de trenere og kan deretter holde introduksjonskurs for voksne. Dette er en utfordring for dem, men også verdifull erfaring.

- Gi barn og unge muligheten til å føle fellesskap og eierskap til klubben gjennom trening og konkurranser. Den særnorske idrettsmodellen er driftet på frivillighet og setter barna i fokus. Vi vil fortsette å forbedre oss som klubb og gi enda flere barn og unge muligheten til å padle kajakk hos oss. Dette styrker klubben fra topp til tå når det arrangeres aktiviteter basert på frivillig innsats.

Jobbes det inn mot spesielle grupper som er lavt representert i padling?

- Pr dags dato er bryggene våre en liten hemsko med tanke på funksjonshemmede, men vi håper å ha nye brygger klare snarlig!

Hvordan er utstyrs- og anleggssituasjonen til klubben?

- Klubben har et fint klubbhus, men det krever stadige dugnader og oppgraderinger for å holdes ved like. Vi har et kjempebehov for å øke antall båtplasser for å kunne nå målsetningen vår om 750 medlemmer. Men dette jobber vi for!

Strand KK

Hvis du kan trekke fram et ønske du gjerne ville ha innfridd på vegne av klubben, hva ville det blitt?

- Vi skulle gjerne sendt informasjon ut til alle nordmenn om mulighetene ved kajakkpadling! Naturopplevelser, stillhet, fysisk aktivitet og et godt miljø. Padling er sommerens langrenn, og burde ha alle forutsetninger for å kunne bli like stort. Vi ville informere alle om at klubbene som regel har utstyr til utlån og at dette er et mye bedre utgangspunkt for å starte med sporten vår enn å bare kjøpe en egen kajakk som ligger gjemt under skjulet på hytta. Verken du eller den gamle kajakken lærer, opplever eller føler gleden ved et miljø og mulighetene ved å skli gjennom vannet. Kajakk kan være folkelig og enkelt, samtidig som det kan være konkurransepreget og adrenalinfylt for de som elsker det!

 

Les mer om klubben her. 

Følg Strand KK på Facebook.