EM i Maratonpadling

11.06.2015 13.36.36

3. til 5. juli arrangeres EM i maratonpadling i Bohinj i Slovenia. Norges Padleforbund stiller med et sterkt lag.
null

 

Rapport fra Mathias:

 

- I fjor kom jeg hjem fra EM med en bronsemedalje, og jeg vet jeg har blitt en bedre padler. Så mulighetene lå der i år også, definitivt. Ettersom jeg fikk et bra resultat i fjor, var jeg seedet og lå i midten med de store kanonene fra start. Dette gjorde meg ekstra tent og jeg har øvd en del på maratonstart, som er litt annerledes enn starten i et sprintløp. Jeg tok meg greit forbi både Alonso og Ramalho og skar inn foran begge for å sikre meg en god posisjon på den første langsiden. 

 

- Kroppen var dessverre ikke helt på lag denne gangen. Allerede på oppvarmingen hadde jeg 15-20 slag høyere puls enn vanlig, og noe føltes feil. Dette vet jeg ikke trenger og bety for mye, ettersom man i de situasjonene er ekstra følsom på alt som kan være annerledes enn vanlig. Utover i løpet forsøkte jeg å ha kontakt med teten så billig som mulig. Jeg hadde ikke krefter til å ligge helt foran og kjempe om posisjonene slik jeg helst ville, så jeg var nødt til å kalkulere litt og la de gli litt i fra meg når det gikk veldig fort for heller å ta igjen litt når det roet seg igjen. Normalt vil de verste fartsøkningene roe seg etterhvert som alle blir slitne, noe som også var tilfellet denne gang. Det som var annerledes var at jeg ikke hadde noe å kjøre med på slutten. 

 

- Det var positivt at jeg kan henge med de beste i Europa i seks runder på en dårlig dag, men kjedelig at jeg ikke kunne være med helt inn og kjempe om medaljene. Løpets råeste prestasjoner må tilkjennes portugisiske Ramalho som kjørte fra på de to siste rundene og vant suverent. Og danske Mads Brandt Pedersen, som kun er 19 år og yppet til bråk med de aller største hele veien og ble nr. 4. 

 

Tredje dag

 

Magnus Ivarsen og Amund Vold slo til med en fantastisk tredjeplass i K-2 Junior Herrer i dag. 

 

Andre dag

 

Magnus Ivarsen (Fana KK) slo til med en flott 5. plass i K-1 Herrer Junior i dagens første løp.

 

Første dag

 

Anna Sletsjøe endte på en 7. plass etter sterk padling i K-1 Junior Damer. Danske Catrhine Rask hadde en rask start og dro med seg en stor gruppe padlere. Anna kom ikke med i tetfeltet, men med tøff og hard padling klarte hun å kjøre seg opp fra en 11.plass til andrefeltet og kom inn som nr.5 på andre overbæring. Her var hun uheldig med nedsettet av båten, den kom ned på siden og ble fylt med vann. Anna mistet da feltet sitt og kom bak i feltet som kjempet om 10.plassen. Hun startet enda en gang opphentingen og viste en imponerende kjørestyrke og endte da til slutt på flott 7.plass. 

 

Det norske laget:

 

K-1 Senior Herrer: Mathias Hamar (Strand KK).

 

K-1 U-23 Herrer: Karl Anders Sletsjøe (Strand KK).

 

K-1 Junior Damer: Anna Sletsjøe (Strand KK).

 

I tillegg deltar Jon Amund Vold (Oslo KK) og Magnus ivarsen (Fana KK)  i K-1 og K-2 Junior Herrer for egen regning.

 

Erfarne maratonpadlere

 

Mathias Hamar har fra tidligere bronse i K-1 U-23 Herrer i VM i 2013 og bronse i K-1 Senior Herrer i EM i 2014. Sistnevnte etter en fantastisk opphenting på grunn av at han veltet på en av overbæringene.

 

Karl Anders Sletsjøe har også lang erfaring i maraton med gull i både EM og VM i K-2 Junior Herrer.

 

Anna Sletsjøe er også sterk på de lengre distansene og kan gjøre det bra i EM.

 

Jon Amund og Magnus holder bra junior nivå på flattvann, men har mindre erfaring på maraton.

 

Lagleder med lang erfaring

 

Arne B. Sletsjøe er leder for den norske troppen. Han ble verdensmester i K-4 Senior Herrer på 10 000 m i VM i 1987, og har lang erfaring i både sprint, langløp og maraton.

 

Mer info på www.bohinj.si/euro2015

 

EM Maraton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: #Padling i toppen