ETU ledelse for funksjonshemmede

29.06.2015 11.52.40

De to første helgene i juni har 14 nye aktivitetsledere fra NPFs padleklubber vært i gjennom vår etterutdanningsmodell ETU Ledelse for Funksjonshemmede.

Den 6 til 8. juni arrangerte Norges Padleforbund kurs i samarbeid med Beitostølens Helsesportsenter og den 12. til 14. juni i samarbeid med CatoSenteret.

ETU Ledelse for Funksjonshemmede er en påbygningsmodul i Våttkortstigen for Aktivitetsledere, Turledere og Veiledere. Kurset gir økt kunnskap og erfaring med å tilrettelegge padling for funksjonshemmede. Aktivitetsledernes oppgave er å gjennomføre introduksjonskurs for senterets pasienter.

null

Tine Raisbæk og Dirk Hoffman (fra Haugesund Kajakklubb) tilrettelegger kajakk.

Forskjellige typer funksjonshemminger

Pasientene har forskjellige typer funksjonshemminger. Dette kan være ryggmargskade, amputerte, cerebral parese, multippel sklerose, hjerneslag og mange andre diagnoser. For å gi den beste padleopplevelsen til pasienten er det viktig å bruke god tid på individuelle spesialtilpasninger.

null

Ducttape, isopor, liggeunderlag og svømmeputer bør alltid være tilgjengelig når kajakker skal tilpasses.

17 nye funksjonshemmede padlere

I løpet av disse to helgene har våre dyktige instruktører, alle med genuin interesse for målgruppa, klart å inspirere 17 nye funksjonshemmede padlere.  Arrangementene er viktig for å skape engasjement rundt aktiviteten, og for å skape et nettverk for å rekruttere nye medlemmer til klubbene.

null

Tine Raisbæk hjelper deltaker Kjetil med å komme på plass i kajakken.

Med vennlig hilsen
Ann Katrin Eriksson, NPF

 

Tags: #Funksjonshemmede