European Games i padling

16.06.2015 11.32.05

Daniel Salbu (Fana KK) deltar for tiden i det første European Games. EG arrangerer for første gang i Baku i Aserbajdsjan og er et slags ”europeisk OL” der over 6000 utøvere i 22 forskjellige idretter skal kjempe om heder og ære.

I padlekonkurransene er det veldig sterk deltagelse. De fleste av de europeiske padlenasjonene har sine beste deltagere med. Distanser og båttyper er som i OL, i tillegg står K-1 5000 m på programmet. Padling er den eneste øvelsen som ikke skal foregå i Baku, men i byen Mingachevir ca 300 km inn i landet og vest for Baku. Daniel padlet forsøk og semifinale på K-1 1000m søndag og skal padle K-1 5000 m tirsdag 16. juni.

Tøff 1000 m

Det ble en vanskelig semifinale for Daniel. Han hang bra med opp til 500 m, men tapte mye på andre halvdel av løpet. Til slutt endte han som nr 8 med tiden 3,32,59. Vinner ble Max Hoff på tiden 3.21.89.  Daniel følte selv han fikk ut det meste, men var skuffet over å være så langt bak de beste gutta.

Oppdatert: Disket på 5000 m etter kjempeløp

Daniel gjorde et kjempeløp på K-1 5000 m der han padlet inn til en 9. plass. Men overraskelsen var stor da resultatlisten kom og det stod at han var diskvalifisert! Daniel kunne ikke se noen hendelser som skulle føre til en disk. Lagledelsen fikk ingen informasjon om grunn for diskvalifiseringen, og da man prøvde å få en forklaringen fra juryen var ikke det mulig.

Bra forhold, men varmt

Forholdene er svært bra, men veldig varmt for en som er vant til ”norsk sommer”. Banen er på elven Kur, og arrangørene har fått regulert vannføringen i elven slik at det skal bli gode forhold under konkurransene. De har også jobbet hardt med å fjerne alt gress i banen. Heldigvis har Daniel med gressror. Se mer info om padling i EG på: http://www.baku2015.com/canoe-sprint/index.html

Tags: #Padling i toppen