Intervju: Camilla Rozanski

20.01.2015 08.14.51

Camilla Rozanski var tidligere i sommer i Nanjing i Kina der hun deltok i det spennende nye konkurranseformatet i Youth Olympic Games. Konkurransene kombinerer slalåmpadling og sprint, og deltakerne må både beherske vinglete slalåmkajakker, ustøe racerkajakker og dessuten kunne utføre eskimorulle.

Født: 11. Februar 1997
Bor: Flekkefjord
Klubb: Flekkefjord Kajakklubb
Padlet hvor mange år: I 2007 begynte jeg å konkurrere i Norgescup.
Beste resultater: 8. plass (sprint) og 12. plass (slalåm) i Ungdoms-OL.
Kajakk: Nelo Quattro ML til nå, til sommeren blir det Nelo Cinco ML.
Åre: Jantex Gamma M

Du er egentlig flattvannspadler. Hvordan opplevde du det nye konkurranseformatet og ikke minst treningen fram til konkurransen?

- De ukene før vi reiste trente jeg som normalt her hjemme i Flekkefjord, men straks vi var i Nanjing trente jeg mest på svingene i banen for å se hvor mye fart jeg mistet. Etter hvert kom vi opp med et godt løpsopplegg, som fungerte bra.

- Jeg testet meg to ganger på den 420 meter lange banen. Første gang kjørte jeg på 2.08 og andre test var på 2.04, mens på konkurransedagen ble tiden i kvalifikasjonsheatet 1.55 og når de siste 16 padlet ble tiden 1.57. Det var en lang og varm dag, det var over 40 grader.

Slalåmbanen

- Det gikk også mange timer til å trene til slalåmkonkurransen. Jeg har padlet mye polo igjennom årene, og padlet polokajakk før jeg padlet vanlig kajakk. Det vi trente mest på var å starte fra rampen som var omtrent to meter høy. Jeg trente også på eskimorulle og svinge rundt dobbene i banen. Så det ble også mye trening i bane i forberedelsene til slalåmen.

- Konkurranseformatet var gøy, det var greit å kombinere de to idrettsgrenene og jeg stortrivdes hver eneste dag både på trening og i utøverlandsbyen. Det var mange idretter som hadde helt nye konkurranseformater.

- Jeg tror konkurranseformatet i Ungdoms-OL er greit for ungdommer, siden det var nytt oppsett var det ikke noe press for å prestere bra. Men de bør ikke forandre konkurranseformatet i vanlig OL.

Kan du si litt om hvordan du liker å trene, hva som er favorittøkta!

- Jeg liker best når det er mange på trening. Vi har ikke en kjempestor gruppe i Flekkefjord, men når alle er samlet er vi 8-10 kajakker på vannet. Jeg har ikke en spesiell favorittøkt, men jeg liker intervaller som 10/50 eller 20/40. 2-minuttere og 1-minuttere liker jeg også godt.

Startplattformen for slalåmpadlingen

Driver du med andre idretter også?

- Nei, jeg driver først og fremst med padling, men jeg trener også mye styrke, litt løping og når vi får snø blir det også en del skigåing Jeg har 5-6 timer gym i uka på skolen, da blir det mye løping og mye ballspill.

Hva er målet som padler?

- Jeg er mest opptatt av at jeg trives med padling og at det er gøy, men etter opplegget i Kina har jeg selvfølgelig lyst til å oppleve et ordentlig OL.

Hva er det viktigste for deg i den klubben du er medlem i?

- Det viktigste for meg i klubben er at alle kan trene med hverandre. Vi har også gode trenere som er med på hver eneste trening. Nå har vi også en flott nybegynnergjeng som er ganske aktive.

Camilla i slalåmkajakken

 

Tags: #Flattvann