Mariann vant Sickline

06.10.2015 07.15.29

Mariann Sæther er en av de beste elvepadlerne i verden. Høsten 2015 vant hun Verdensmesterskapet i Brattpadling, Adidas Sickline i Ötztal, Østerrike.

Mariann er et kjent fjes blant verdens elvepadlere. Hun har mange førstegangspadlinger ”under beltet” og har padlet elver over hele verden. Vi slo an en liten prat med jenta som speakeren i Sickline introduserer som: ”The legendary Mariann Sæther from Norway”, og fortsetter ”easily regarded as one of the best female kayakers on the planet!” Dag Sandvik var eneste norske deltaker i herreklassen og endte på en flott 30. plass med mange sterke navn bak seg!

Du har trent veldig bra slalåm i sommer og har blant annet tatt en sterk 24.plass i World Cup i Pau (Frankrike). Hvordan har slalåmtreningen på virket deg som padler?

- Jeg er så klart i veldig god form, og jeg kjenner at det gir uttelling også på brattere elver. Jeg er mer presis i padlingen med bedre båtkontroll og bedre årekontroll - så det er tydelig at det ligger overføringsverdi i å trene ulike disipliner.

For oss som er opptatt av utstyret, hvilken kajakk og åre brukte du i Sickline?

- Jeg brukte en Lettmann Granate Large kajakk og Kober Viper slalåmåre på 197 cm.

©Manuel Arnu/Adidas Sickline

Hva er neste konkurransemål?

- Neste mål er NM i slalåmpadling i Trondheim til helga - vi er noen jenter som skal stille i både C-1 og K-1, det blir stas! Neste år er det ikke VM fordi det er OL. Så VM i Pau i 2017 er det store målet - altså gir jeg meg selv god tid når det gjelder langsiktig trening. Det har jeg innsett må til. Neste år satser jeg på World Cup-konkurranser (om jeg blir tatt ut av Norge), ICF rankingstevner og ikke minst EM i mai.

Hvordan trener du for tiden?

- Jeg padler 5-6 slalåmøkter i uka så lenge vi har vann utover høsten. Dessuten blir det innetrening med styrke/slynger to ganger i uka og litt løping. Jeg tenker å dra til Praha (slalåmpadling er nesten nasjonalsport i Tsjekkia) og Pau (Frankrike) og trene noen langhelger der utover høst og vinter. Jeg har padlere der nede å padle med så det er godt med påfyll.

Klikk her for å se film fra Adidas Sickline: http://eversport.tv/action-sports/kayaking/2015/10/3/adidas-sickline-wch-2015

Alle bilder: Jens Klatt/Manuel Arnu/Adidas Sickline

©Jens Klatt/Adidas Sickline

Tags: #Padling i toppen