NM-gull og NC-vinner

21.01.2015 14.06.28

Magnus Ivarsen (Fana KK) er en av landets mest lovende juniorpadlere. Han har blant annet vunnet NM-gull i K-1 Junior Herrer 500 m og 1000 m pluss sammenlagtseier i Norgescup i år.

Navn: Magnus Ivarsen

Født: 09.05.97

Bor: Fanahammeren, Bergen

Klubb: Fana KK

Padlet hvor mange år: 2009 var jeg med på min første NC konkurranse

Beste resultater: Gull K-4 i ungdomsnordisk, Gull i NM for Junior Herrer

Kajakk: Nelo Quattro L

Åre: Bracsa IV max

Gratulerer med en fantastisk sesong! Du har levert bra gjennom hele sesongen, hva er høydepunktet?

- Høydepunktet med sesongen må nok være å vinne alt på NM. Hadde ikke forventet dette med tanke på tidligere resultat i sesongen. NC1 og NC2 gikk sånn passe, jeg trodde jeg kunne prestert bedre. På nordisk var jeg for første gang i sesongen den beste norske padleren på 1000 m og på 500 m. Der fikk jeg bronse på 500 m, bak to dansker.

- Dette lovet godt for NM, det gjorde også resultatene fra NC4, som bare var én uke før NM. Var først litt redd for at jeg hadde brukt alle kreftene på Maraton NM som også var samme helgen, og at jeg ikke skulle være uthvilt til Sprint NM. Dette viste seg å være feil, ettersom jeg der tok hjem fire av fire gullmedaljer! Er veldig fornøyd med sesongen!

- Et annet høydepunkt var å få dra til junior EM i Frankrike. Vi padlet kanskje ikke inn til de beste resultatene, men det var en veldig morsom opplevelse. Det var jo også veldig kjekt å vinne kajakken fra Essve!

Magnus Ivarsen. Foto: Kristin Aronsen

Kan du si litt om hvordan du liker best å trene, hva som er favorittøkta?

- Ettersom vi ikke er den største treningsgruppen i Fana Kajakklubb, så er det å trene i en stor gruppe jeg gleder meg mest til når jeg skal på treningssamling. Å få padle i et felt med mange utøvere synes jeg er veldig gøy. Da blir det uansett veldig god stemning, enten om vi skal padle en rolig i2-økt i tempo hvor vi kan småprate, eller om vi skal padle grisehard økt og presse hverandre til vi sprekker. Det er ikke alltid like lett i en liten gruppe på 2-3 personer med varierende nivå. Samme med lagbåt, veldig gøy, men vi er litt for få for å få gjort det ofte nok. Å padle K-4 blir mest gjort når vi er hos andre klubber på diverse samlinger.

Driver du med andre idretter også?

- Jeg driver jo egentlig bare med padling. Konkurrer hvert fall ikke i noe annet, men vi bruker jo andre idretter som alternativ trening, spesielt på vinteren. Da står vi på ski, svømmer i svømmehall, løper bakkeløp både med og uten staver, samt går på rulleski. Og så trener vi jo selvfølgelig vanlig løping og styrke. Går nå i 2. Klasse på en idrettslinje, så der får jeg også innspill fra mange andre idretter, alt fra håndball til dans. Men det er i hovedsak padling det går i.

Hva er målet som padler?

- Målet som padler? Først å fremst holder jeg på med padling for å ha det gøy. Men det blir jo enda gøyere hvis man vinner. Mitt neste mål er gull på K-1 1000 m på Nordisk mesterskap i Sverige til neste år, kanskje det går, kanskje ikke, men jeg skal gi alt! 2015 blir jo min siste sesong i junior før jeg blir seniorpadler, så det skal bli spennende å se hvordan det kommer til å gå. Kommer nok også til og konkurrere på større internasjonale konkurranser, men det er vanskelig å spå hvor bra man kan gjøre det der, så har ikke satt meg noe spesifikt mål for det ennå.

Hva er det viktigste med klubben du er medlem i?

- Vi er jo ikke den største klubben eller den største treningsgruppen, men det viktigste eller beste med Fana KK er at vi har et veldig bra treningsmiljø blant utøverne her. Vi har et par utøvere i alle [gutte]klasser, og alle trives og har det gøy når de er på klubben. Det kan jo også være en fordel med et mindre antall aktive i klubben, da vi liksom får mer for oss selv på en måte. Men det beste er som sagt miljøet og samholdet mellom oss aktive i Fana KK!

Tags: #Padling i toppen