Norske padlere til Special Olympics World Summer Games

28.07.2015 07.47.50

Special Olympics World Summer Games er et idrettsarrangement for utøvere med utviklingshemning. Årets konkurranser går av stabelen i Los Angeles i disse dager.

NIF har i samarbeid med aktuelle særforbund og representanter for utøvergruppen tatt ut troppen med utøvere til Special Olympics World Summer Games i Los Angeles.

Konkurransene arrangeres i tidsrommet 25. juli til 2. august i 2015. Til sammen skal 7000 utøvere fra 177 land møtes og konkurrere i 25 forskjellige idretter. Den norske delegasjonen består av 28 utøvere og 13 ledere, mens det alt i alt stiller 6500 utøvere og 2000 ledere fra 165 land.

Fra åpningsseremonien i Los Angeles

Kajakk

Distansene for padlerne er 200 m og 500 m og båtene er delt inn i Tourist og Tourist Race. Alle de norske deltakerne padler begge distansene.

Det norske laget

Filip Willoch Syse, Bærum Kajakk
Karl Martin Hannus, Bærum Kajakk
Martin Kvilekval, Bærum Kajakk
Thea Skoglund, Bærum Kajakk
Mai Grønvold, Bærum Kajakk

Trenere og ledere for Norge

Karoline Kvande (trener), Bærum Kajakk
Knut Kvilekval (trener), Bærum Kajakk

Les mer:

http://www.idrettsforbundet.no/Kalender/world-summer-games/  
http://www.la2015.org/

Åpningsseremonien i Los Angeles

Reisebrev fra lagleder Karoline Kvande:

- Vi reiste fra Norge tirsdag 21/7, og ankom Los Angeles flyplass på kvelden etter rundt 20 timer. På grunn av kluss fra arrangøren var vi nødt til å vente nesten tre timer på flyplassen. Vi ble derfra losjert i et universitet hvor vi skulle få akkreditering. Her ble vi sittende fast til morgen etter, på grunn av mangel på busser, og vi måtte sove på benker i en idrettshall sammen med nærmere 2000 andre mennesker. Det kom tepper fra røde kors, og folk stod allerede klokka halv 6 om morgen i kø for å få frokost. Det hele kunne nesten oppleves som en flyktningleir.

Tidlig buss

Vi fikk heldigvis buss ganske tidlig dagen etterpå, og ble kjørt til Disneytown hvor vi fikk en utrolig god frokost, og utøverne fikk møte Mikke Mus og gjengen. Dette var veldig gøy, og mye av den kjipe starten på oppholdet ble glemt. Etter frokost reiste vi videre til vertsbyen La Habra, og her hadde vi to flotte dager med masse gøy. Vi var blant annet på baseballkamp med Angels, vi besøkte Orange County Fair, og var på konsert på kvelden der utøverne fikk danse og kose seg!

Fabelaktig åpningsseremoni

På fredag dro vi videre til USC, hvor vi skulle bo resten av oppholdet. Her er det veldig fint, og de første dagene har vært veldig bra, med trening, svømmetest og åpningsseremoni. Åpningsseremonien var fabelaktig, og var en helt utrolig opplevelse!

På tirsdag og onsdag har vi hatt divisjonering, og dette har gått veldig bra. Flere av utøverne har padlet bedre her en de har gjort noen gang, og alle er veldig gira på finalene som går i morgen og på fredag. Det er altså finale på 500 m torsdag og 200 m på fredag.

Vennlig hilsen
Karoline Kvande

Obs! Klikk her for å lese mer om resultatene. 


 

Vedlegg: https://knowitsor.blob.core.windows.net/padleforbundet/1003/program-kajakk.pdf

Tags: #Hav