VM for Junior og U23

29.06.2015 11.27.56

Norges padleforbund har tatt ut følgende utøvere til VM for Junior og U23 i Sprintpadling i Portugal 23.-26. juli:

Fredagens padling:

I dag skulle endelig K-4 Junior Herrer i aksjon. Guttene kom ned onsdag og fikk trent på banen både samme dag som ankomst og på torsdag. Tidlig fredag var det klart for forsøk på 1000 m, guttene åpnet sterkt og var lenge med teten i feltet, men måtte slippe de beste lagene mot slutten. De kvalifiserte seg likevel til semifinalen med god margin. Der åpnet guttene bra igjen men tapte litt fra 250 m opp til 500 m. Fra 500 m og inn mot mål padlet guttene meget bra og tok innpå lederlagene, til slutt kjempet de mot Danmark om den siste plassen i A-finalen. De måtte til slutt se seg slått med ca 2-3 m, dermed er de norske guttene klare for B-finale lørdag.

Fredag formiddag kjørte også Camilla K-1 500 m Junior Damer, Anna/Kristine K-2 500 m Junior Damer, Tiril K-1 500 m U23 Damer og Kristiane/Aurora K-2 500 m U23 Damer. Felles for de alle er at de fikk et tøft møte med sine internasjonale konkurrenter og alle sammen ble slått ut enten i forsøkene eller i semifinalen.

Fredag ettermiddag var det duket for 200m, her gjorde det norske laget en bedre prestasjon enn på formiddagen. Eivind padlet K-1 200m U23 Herrer. Han kjørte et greit forsøk men har en del å gå på til semifinalen lørdag.

Elling/Jon padlet K-2 200 m U23 Herrer. De er mesterskapsdebutanter på dette nivået, men kom allikevel veldig bra fra sitt første løp, raskt ute i starten og kjørte bra inn mot mål. De er dermed klare for semifinale lørdag.

Gina padlet K-1 200 m Junior Damer. Hun fikk et tøft løp men klarte å kvalifisere seg til semifinalen!

Amund/Magnus kjørte også et et veldig bra løp i K-2 200 m Junior Herrer. Vi håper at de kan være med å kjempe om en finaleplass under semifinalen i lørdag ettermiddag.

Torsdagens padling:

K-4 Junior Damer: Fikk et tøft møte med den internasjonale eliten i forsøket på 500 m. Jentene hevet nivået på padlingen sin til semifinalen men det holdt dessverre ikke til en plass i finalene. I morgen (fredag) gjør de et nytt forsøk på K-1 500 m (Camilla), K-1 200 m (Gina) og K-2 500 m (Anna og Kristine).

K-4 U23 Damer: Jentene havnet langt bak de beste i forsøket men hevet nivået betraktelig til semifinalen hvor de var med å kjempet i feltet store deler av veien. Dessverre holdt det ikke til en plass i finalen denne gang men likevel oppløftende padling av jentene i semifinalen.

K-2 U23 Herrer: Eivind og Per Christian fikk i likhet med jentene en litt treg start på VM med et dårlig forsøk. Guttene var meget revansjesugne før semifinalen hvor de klinket til fra start og lå blant de tre første helt til det var ca 200 m igjen, da tok kreftene slutt og et par båter gikk forbi, dermed endte guttene på 5. plass i semifinalen og må nøye seg med B-finale på lørdag.

Fredag er det klart for K-4 1000 m Junior Herrer, samt 500 m og 200 m for de øvrige norske deltakerne. Rapport kommer.

Damer:

K-4 500 m: Anna Sletsjøe (Strand KK), Camilla Rozanski (Flekkefjord KK), Gina Gedick (Tysvær KKK) og Kristine Amundsen (Bærum KK).

Hjemmeværende reserve er Amalie Solvang (Flekkefjord KK).

Herrer:

K-4 1000 m: Jon Amund Vold (Oslo KK), Marcus Wang (Oslo KK), Hakeem Teland (Fana KK) og

Magnus Ivarsen (Fana KK)

K-2 200 m: Jon Amund Vold (Oslo KK) og Magnus Ivarsen (Fana KK)

Hjemmeværende reserve er Mathias Svoren (Asker).

Laget ble tatt ut etter en fire dager lang samling i Oslo under ledelse av fungerende juniorlandslagssjef Jacob Norenberg. På samlingen ble flere kombinasjoner prøvd ut, og det var ingen lett oppgave Jacob hadde når det endelige uttaket skulle gjøres. Nå skal formen finslipes før det braker løs i Portugal i slutten av juli.

Klikk her for å se livestream fra konkurransen.

Tags: #Flattvann