VM i Freestyle

03.09.2015 14.22.45

Årets verdensmesterskap i freestylepadling ble arrangert i Ottawa i Canada i tidsrommet 30. august til 5. september. Valerie Bertrand er eneste norske deltaker.

Valerie padlet inn til en flott 5.plass i K-1 Damer Squirt, og en 16. plass i K-1 Damer Freestyle, vi gratulerer!

Klikk her for å komme til arrangørens nettside. 

null

Her er Valeries egne ord:

- For en fantastisk konkurranse jeg fikk lov til å oppleve! Sitter på flyet på vei tilbake mens tusenvis av gode minner ruller rundt i hodet mitt. Det er rett og slett ingen ord som virkelig beskriver intensiteten, kameratskapet og sportsånden i et verdensmesterskap. Så mange nye og gamle venner fra hele verden, samlet i samme lidenskap: fristilkajakk.

- Utallige timer på vannet, svette og tårer for å prestere på sitt aller beste foran et entusiastisk publikum ... og for meg på den samme elven der jeg lærte mine aller første padletak. Men smil og jubel er gode motvekter for sene kvelder og tidlige morgener. Henge ut med gamle helter og nye fjes, og se andre trene; fortelle historier og lage nye. Det fineste med sporten er at den ikke har kjønn, og heller ikke alder; faktisk at den ikke har demografiske grenser og ønsker ikke noen heller...

null

VM nummer syv

- Jeg dro hjem med den selvsikre følelsen på at dette VM - mitt syvende i fristil - skulle bli legendarisk. Det har faktisk overgått alle forventninger! Mine mål var enkle: 1) Bevise for at jeg kan være på mitt beste selv etter 15 år på verdensturné, og 2) Bevise at sporten har utviklet seg i løpet av disse 15 årene, og at vi som kvinnelige idrettsutøvere hele tiden må sikte mot høyere mål. Det var kanskje en stor skuffelse å gå glipp av semifinalen, men i det minste jeg kan gjøre krav på å ha gjort noen av de største triksene på listen, samt å ha gitt et fantastisk show til publikum. I alt stahet, har denne hyggelige belønningen ikke minst gitt meg enda større motivasjon til å bryte med klisjeen om at damene scorer lavere triks enn menn. Jeg skjønte også at når vi opplever skuffelse, ekte innsats og vilje, så gjør dette oss sterkere!

Nr 5 i K-1 Damer Squirt og nummer 16 i K-1 Damer Freestyle

- Jeg kom på 5. plass i K-1 Damer Squirt og 16. plass i K-1 Damer Freestyle. Jeg føler meg stolt og fornøyd, men det er også svært trist å innrømme at sesongen snart tar slutt. Jeg skulle så gjerne ha delt VM opplevelsen med andre lagkamerater! Neste VM blir Rio de Janeiro i 2017.

Mvh
Valérie Bertrand

Bilder tatt av: Thomas Fahrun, Robert Faubert, Tom Zach

null

 

Tags: #Padling i toppen