VM i Maraton 11. til 13. september

09.09.2015 06.58.09

Norge stiller med et lite, men sterkt lag i årets VM i Maraton i Gyør, Ungarn. Vi har hevdet oss bra de seneste årene og gleder oss til årets mesterskap i ”kajakkgale” Ungarn.

Søndag:

Jon Amund og Magnus fikk en god start i K-2 Herrer Junior, og lå hele den første runden på bølgen til den ungarske båten som ledet. Når feltet skulle svinge inn til første overbæring kom gutta i en litt uheldig posisjon på utsiden av de to ungarske kajakkene og en engelsk. Inn til overbæringen prøvde de å forsere forbi hele feltet, noe som var vanskelig på grunn av kraftig strøm. Ungarns førstebåt rykket ved overbæringen. Ungarns andrebåt og den engelske fulgte like etter, mens våre gutter jaget ca 10 sekunder bak der igjen. Jon Amund og Magnus prøvde å kjøre inn feltet, men endte i stedet i en tredje pulje. Der avsluttet de imidlertid knallsterkt og padlet inn til en flott fjerdeplass – vi gratulerer!

Mathias og Morten hadde problemet med roret på kajakken, men kjempet lenge hardt i en gruppe som lå mellom 8. og 11. plass. Mot slutten rykket de fra denne sammen med en ungarsk kajakk, og kjempet da hardt om 7. eller 8. plass. Til slutt blei gutta nummer 8, noe som er veldig bra med tanke på at Mathias har hatt en tøff sesong, og Morten satser på for fullt på Sprint. Vi gratulerer!

Fredag:

Anna Sletsjøe startet fredagen med en flott 5.plass i K-1 Junior Damer. Hun kjørte aggressivt og tøft, og rykket fra den gruppen hun padlet sammen med. De siste 1200 meterne padlet hun hardt alene, og var til slutt nummer fem i mål. Under oppvarmingen kjørte hun på en stein og slo hull i kajakken. Hun holdt hodet kaldt mens det ble reparert, og ga full gass i sitt løp. Vi gratulerer med super innsats!

Storebror Karl Anders Sletsjøe var uheldig i starten og kræsjet med en belgisk padler. Dette førte til skeivt ror, noe han måtte på land tre ganger for å prøve å rette. Deretter veltet han i forbindelse med en av overbæringene. Han padlet imidlertid sterkt etter det, og endte på en hederlig 20.plass på tross av mye trøbbel!

De norske deltalerne - Junior Herrer

Jon Amund Vold (Oslo KK) og Magnus Ivarsen (Fana KK) stiller i K-2. Duoen padlet inn til en flott bronsemedalje i EM i Maraton tidligere i sommer. De padlet offensivt og så ut til å ha god kontroll i felten. Dessverre så falt Magnus på siste overbæring, noe som kanskje fratok dem muligheten til en enda bedre plassering. Unngår de uhell i VM så skal det bli spennende å se hva de kan få til. I motsetning til EM der begge også padlet K-1, har de nå kun fokus på K-2!

Foto: Morten Ivarsen

Junior Damer

Anna Sletsjøe (Strand KK) stiller i K-1. Hun har allerede fått en del erfaring fra maratonpadling. Under EM tidligere i sommer padlet hun inn til en fin 7. plass til tross for litt plunder på overbæringene. Anna har vist solid form den siste tiden med svært bra innsats i K-1 i NM. Får hun til gode overbæringer på VM kan hun virkelig slå til med et godt resultat!

U23 Herrer

Karl Anders Sletsjøe (Strand KK) stiller i K-1. Karl Anders har tidligere vist at han kan hevde seg helt i toppen i K-1 U23. Han padlet inn til bronsemedalje på WC i Maratonsprint i slutten av juni.  I fjor lå han helt i teten på K-1 i U23 EM, før mageproblemer satte en stopper for topplasseringer bare noen km før mål. Nå gjelder det en full maraton, og klarer Karl Anders seg uten problemer kan han være med å kjempe om medaljene!

Senior Herrer

Mathias Hamar/Morten Minde (begge Strand KK) stiller i K-2, Dette er to utøvere med lang erfaring fra maraton og som begge har flere medaljer fra internasjonale mesterskap. I EM i 2014 vant Morten gull i K-1 U23, mens Mathias fikk bronse i K-1 Senior Herrer. I år padler gutta kun K-2 og med begges erfaring og høye nivå, har de mulighet til å kjempe blant de beste!

Lagleder for NPF er Henrik Lemel (+46 708638851)

K-1 Junior Damer og K-1 U-23 Herrer padler på fredag, og K-2 Junior og Senior padler på søndag.

Klikk her for tidsskjema, startlister, resultater og annen info om VM. 

Oppslagsfoto: Reidun Erland / NPF fra WC i Brandenburg tidligere i år.
Artikkelfoto: Morten Ivarsen fra EM i Maraton tidligere i år.

Foto: Morten Ivarsen

Tags: #Padling i toppen