VM Sprintpadling 2015

17.08.2015 09.52.02

Torsdag startet årets verdensmesterskap i sprintpadling. Stedet er Milano og den norske troppen består av syv padlere + støtteapparat.

Foto: Joh Einar Solhaug

Årets VM er også kvalifisering for neste års olympiske leker, det norske laget er derfor spisset mot OL-distansene med tanke på mulig OL-plass. 

Første dag

Rapport fra Morten Ivarsen: I dag har jentene vært i aksjon, Mira Verås Larsen i K-1 500 m, og Agnes Bruun-Lie og Marte Eirin Solhaug i K-2 500 m. Mira kjørte et bra løp i semifinalen og padlet inn på 1.53, noe som kanskje er den aller beste tiden hun har padlet på. Men dessverre holdt det ikke til mer enn en 7. plass i semifinalen, hun padler dermed C-finale på lørdag. Det er et veldig høyt nivå på årets VM. I Miras semifinale gikk 5. plass til en padler som tok bronse i London-OL… 

Agnes og Marte kjørte et dårlig løp i forsøksheatet, og var en av de siste kajakkene som kvalifiserte seg til semifinalen. Der gikk det klart bedre, og jentene kjørte sitt beste løp for sesongen, et bra løp med tanke på del problemer som de har hatt i forberedelsesfasen. Men også her er det et stykke opp til de beste.

Andre dag

Rapport fra Morten Ivarsen: Den norske K-4`en  ble nr 5 i sitt heat. Etter en litt forsiktig start lå de bak i feltet, men en god avslutning ga til slutt gutta en plass i semifinalen. Der må de prøve å få en bedre start og være mer offensive og trøkke mer til i første del av løpet. Kan de knipe ca 2 sek på de første 500 m i forhold til forsøksheatet og kjøre like fort siste 500 m, kan dette bli virkelig bra!

Marte Eirin var den andre norske utøveren som var i aksjon i dag. Hun padlet K-1 200 m og det holdt på å gå riktig så galt. Hun fikk en katastrofalt dårlig start, holdt nesten på å gå rundt, men reddet seg inn i siste liten og klarte imponerende nok å gå videre til semifinalen. Der blir det bare å gi alt og knipe som mange plasser som mulig.

Marte Eirin Solhaug

Tredje dag

Rapport fra Morten Ivarsen: K-4 1000 m - Som i går, så taper gutta altfor mye første 250 m, selv om de er fokusert på en hard åpning. De finner heller ikke den gode rytmen etter starten og må bruke unødvendig mye krefter. Gutta var skuffet fordi de føler at de ikke får til å kjøre et bra løp nå når det gjelder som mest. B-finale i morgen, da gjelder det å tråkke til. De har ingenting å tape, og vi satser på at de klarer å avslutte VM med et godt løp.

K-1 200m - Marte prøvde å tråkke til, men ble litt lett i dette selskapet. For henne så gjelder det nå å få orden på ryggen som har gjort det vanskelig å få til optimale VM-forberedelser.

Mesterskapet avsluttes søndag.

Foto: Joh Einar Solhaug

Fjerde dag

I dag var det kun K-4 1000 m Herrer som var i aksjon. Den norske båten fikk ikke helt vist hva de er gode for, og endte på en 6. plass i B-finalen. Norge er dermed uten kvoteplass i OL i Rio neste år.

Norges lag

K-4 1000 m Herrer: Lars Magne Ulvang (Tysvær KKK), Jo Sondre Solhaug (Asker), Lars Hjemdal (Oslo KK) og Danial Salbu (Fana KK)
K-1 500 m Damer: Mira Verås Larsen (Strand KK)
K-1 200 m Damer: Marte Eirin Solhaug (Asker)
K-2 500 m Damer: Marte Eirin Solhaug (Asker) og Agnes Bruun-Lie (Oslo KK) 

Klikk her for lenke til arrangørens nettside.

 

 

 

 

Tags: #Flattvann