Arctivity 2016

19.07.2016 12.08.15

Arctivity er et årlig arrangement der mennesker med funksjonsnedsettelser får mulighet til å prøve ulike friluftsaktiviteter. Arrangementet er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, Nordland fylkeskommune og Extrastiftelsen, og avholdes ved Valnesfjord Helsesportsenter.

Norges Padleforbund har også i år holdt padlekurs på Arctivity. 10 deltakere har hatt padling som hovedaktivitet og gjennomført Grunnkurs Hav over tre dager.

Tilpasning av utstyr

Første dag gikk med til tilpasning av utstyr og en økt i bassenget. Noen hadde prøvd kajakk før, mens for de fleste var dette første gang. Etter lunsj ville noen av deltakerne prøve seg utendørs på stilleflytende elv. Det ble øvd på padleteknikk, velt og kameratredning. Vi hadde utrolig flaks med været og varmen innbød til bading og moro.

Moro i kajakk

Iver og mestringsglede

Andre dag reiste gruppa til Skaft for å padle på havet. Vi hadde perfekte forhold, med vindstille og sol før lunsj og noe økende vind etter hvert. Dette var første møte med havet og vi hadde god nytte av tørrdraktene som vi fikk låne fra Leknes padleklubb. Etter litt mer trening på teknikk var det klart for bølgepadling (!!) Det var flere på gruppen som prøvde seg, og det viste seg raskt at funksjonsnedsettelser ikke var til hinder for iver og mestring!

Tøys, tull og moro

På tross av støle muskler og uvante bevegelser var det ikke frafall da vi møtte opp på Skaft den tredje dagen. Det ble like moro igjen, og den gruppen som padlet utenfor moloen fikk prøvd seg på «French kissing», surf og å snu helt rundt i bølger mens sveipe- og støttetakene satt løst. Resten av gruppen øvde på egenredninger og teknikk til det satt som støpt. Felles for alle var stor innsatsvilje og glede. Denne siste dagen på kurset delte vi stranda med fridykkerne og sykkelgjengen så de ble knyttet forbindelser også på tvers av idrettene. MYE tøys, tull og moro.

Moro i kajakk

 

Den fjerde dagen er tilegnet aktivitetene med en «kom og prøv-dag». Vi hadde en gruppe med 11 personer på vannet før lunsj og en gruppe på 13 etter. Denne dagen møtte det flere som gjerne ville finne ut om padling var noe for dem, og det vil ikke forundre oss om vi ser noen av dem på Arctivity neste år!

Takk til Leknes padleklubb som stilte med kajakker og utstyr.

For Norges Padleforbund

Hilde Breiskalbakken og Gry Gerhardt

Moro i kajakk

 

Tags: #Hav , #Funksjonshemmede