En liten prat med Hakeem Teland

05.08.2016 07.25.36

Under VM for Junior og U23 padlet Hakeem inn til en flott bronse på K-1 200 m. Det er så vidt vi vet det beste norske juniorresultatet på en olympisk distanse noen sinne, og har for alvor plassert den blide sørlendingen blant de beste juniorene i verden.

Alder: 18
Bosted: Høvik, Bærum
Padleklubb: Fana Kajakklubb

Aller først, gratulerer med fantastisk padling i VM i Minsk! Hvordan opplevde du selve løpet og seiersseremonien etterpå?

Tusen takk! Finalen gikk tidlig på morgenen så jeg var tidlig oppe for å våkne skikkelig. Det funket veldig bra, så jeg var skikkelig klar for å padle fort. Jeg var veldig nervøs, men på en positiv måte, for jeg visste at hvis alt klaffet kunne jeg være med å kjempe om medaljene. Jeg tenkte det var nå det gjaldt!

Jeg fikk en god start, noe som kanskje er min største svakhet. Midtpartiet er min sterkeste del og jeg klarte meg fint der, men stresset litt mer enn i heatet og semien for jeg trodde jeg lå bak. Da jeg kom i mål så jeg opp på tavlen og der stod det jeg var på 5.plass… Ble skuffet, for jeg ville så gjerne ha en medalje. Men så plutselig hoppet navnet mitt opp på listen til en delt tredjeplass. Det var en fantastisk følelse! Det var stort å stå på pallen og få medaljen og kjenne at all innsatsen var verdt det.

Foto: NPF

Hva er dine beste resultater så langt?

Mitt beste resultat så langt er så klart VM-medaljen, men jeg er også veldig stolt over fire gull i Olympic Hopes i 2015!

Hva blir neste store konkurranse?

Den neste konkurransen jeg skal prøve å være i god form til er NM, ellers så er det ingen veldig store konkurranser før til neste sesong.

Hvilken kajakk er favoritten?

Nelo Cinco

Hvilken åre bruker du? Lengde og vinkel?

Braca 1 min, 60 graders vinkel og 219 cm lang

Hvem er sponsorene dine?

Iglandgarasjen, Coop Sørvest, Synergy Worldwide, SR Tobiassen og Olden (i tillegg til NPFs sponsorer Nelo, Thaugland, 2XU og Esseve).

Hva er favorittøkten i kajakken?

Jeg liker godt å kjøre 300metere, for da kan man kjøre fort samtidig som det ikke er maks sprint.

Hva er favoritt
økten på land?

Vanlig styrketrening

Hva er bra med Fana KK?

Vi har et bra miljø og har det veldig gøy når vi er på tur. Vi har også noen ganske gode lagbåter som jeg gleder meg til å konkurrere med i lagbåt-NM!

Hva er det beste med å padle? Hva er det store målet som padler?

Jeg synes det beste med å padle er at man opplever så mye, både i treningshverdagen og når vi reiser. Vi trener mye variert, og det liker jeg veldig godt. Det neste jeg kommer til å jobbe mot er medalje(r) i U23, men lenger fremme har jeg en drøm om VM og OL!

Du har bakgrunn som elitesvømmer, hvordan vil du sammenlikne kajakkpadling med svømming?

En av grunnene til at jeg valgte padling fremfor svømming er som jeg nevnte overfor, padling er mye mer variert og jeg synes det er morsommere. Men det er mye likt også, særlig i moralen. Utøverne i begge idrettene jobber steinhardt og vet at det må til for å lykkes!

null

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen , #Ungdomspadling