ETU ledelse for funksjonshemmede og Grunnkurs Hav for funksjonshemmede

24.06.2016 13.05.15

17.-19. juni arrangerte Norges Padleforbund kurs i samarbeid med CatoSenteret i Son.

ETU Ledelse for Funksjonshemmede er en påbygningsmodul i Våttkortstigen for Aktivitetsledere, Turledere og Veiledere. Kurset gir økt kunnskap og erfaring med tilrettelegging for ulike funksjonshemminger. Aktivitetsledernes oppgave denne helgen var å gjennomføre Grunnkurs Hav for CatoSenterets brukere. Ansatte ved senteret deltok også på kurset. Erfaringsutveksling mellom kursholdere og ansatte var i fokus.

Foto: Trond Glesaaen

Foto: Trond Glesaaen: Utprøving og læring i praksis

Åtte kursholdere

Åtte kursholdere fra ulike klubber gjennomførte ETU ledelse for funksjonshemmede denne helgen. Sammen med deltakerne på grunnkurset og gjennom praktisk utprøving fikk aktivitetslederne erfaring med tilrettelegging av padleutstyr og padleteknikk til ulike funksjonshemninger. Målet er at de etter helgen skal være i stand til å tilrettelegge for funksjonshemmede i egen klubb.

Viktig med positiv opplevelse

Et annet viktig mål er at deltakerne på grunnkurset skal få en positiv opplevelse med padling som gjør at de får lyst til å fortsette med padling. Åtte funksjonshemmede deltok på grunnkurset. De viste en imponerende vilje for å mestre padling og pushet grensene sine gjennom helgen.

Takk til CatoSenteret for flott samarbeid!

For NPF,
Hilde Breiskalbakken

Foto: Trond Glesaaen

 Foto: Trond Glesaaen

Tags: #Funksjonshemmede