Riddercamp på Beitostølen

06.09.2016 07.04.16

Helgen 1. til 4. september ble Riddercamp på Beitostølen arrangert for første gang. NPF stilte med instruktører og kajakker med utstyr.

Riddercamp er en villmarksleir der personer med nedsatt funksjonsevne, primært ungdommer, kan prøve ulike friluftsaktiviteter. Deltakerne overnatter i lavvo og spiser alle måltider ute. I tillegg var det mulig å bli med på fjellturer, prøve ridning, sportsfiske, klatring og padling. Arrangøren stilte med frivillige ledsagere som deltok i aktivitetene og hjalp til med praktiske ting der det var nødvendig.

Varmet opp med bassengtrening

På Beitostølen er det et oppvarmet basseng, så vi varmet opp deltakerne med bassengtrening på kvelden og fortsatte med padling på Bamselitjernet påfølgende dag. Selv om det var skiftende vær og ikke minst skiftende temperaturer, ble ikke deltakerne skremt fra å prøve hverken balansekunst, velting eller kameratredning. Noen av de ivrigste var på vannet flere av dagene.

Riddercamp Beitostølen. Foto: Trond Glesaaen/NPF

30 personer fikk prøve kajakk

I løpet av helgen var 30 personer med på å prøve kajakk, og mange var interessert i å padle mer når de kom hjem. Noen ville til og med melde seg på rullekurs!

Riddercamp Beitostølen. Foto: Trond Glesaaen/NPF

En ressurs for klubbene

NPF ønsker at padleklubbene skal ta imot padlere som trenger litt tilrettelegging. De aller fleste kan være med på lavtersketilbud i en padleklubb, og noen er atleter fra før og padler fortere og råere enn mange uten funksjonshemminger!

Alt i alt ble Riddercamp et vellykket arrangement med mange fornøyde kommende padlere. All ros og ære til Arne og resten av teamet som var primus motor for denne leiren. Vi gleder oss til neste gang!

Mvh

Gry Gerhardt
Norges Padleforbund

Foto: Trond Glesaaen/NPF

Riddercamp Beitostølen. Foto: Trond Glesaaen/NPF

Tags: #Ungdomspadling , #Funksjonshemmede