Ung padleglede innaskjærs og utaskjærs

23.08.2016 15.52.42

Støttetak, hengetak, kanting og stigeredning – de åtte ungdommene (13-15 år) som deltok på helgas teknikkurs i havpadling hadde det både artig og lærte nye ferdigheter av Torbjørn Nordeide (Veileder Hav i NPF).

Dragvågen

Første kursdag gikk turen til Dragvågen ved Molde. Det ble mye tøys og tull med ender og baller, og lukene på kajakkene ble fylt med vann. Etter lunsj øvde gruppa på «kule padletak», før trangen til mer lek tok overhånd. Dagen ble avsluttet med planlegging av neste dag, før ungdommer og foresatte ble invitert til felles grilling i det fine sommerværet.

Teknikkurs Ung i Molde

Hustadvika

På dag to av teknikkurset gikk turen til «havet» ved Hustadvika i Fræna. Dette er et område med mange større og mindre skjær, holmer og øyer. Der fikk deltakerne trening i å navigere, men det var nok mer stas å leke med bølger og dønninger. For ikke å snakke om begeistringen når smågodtet dukket opp fra en av lukene i Torbjørns kajakk.

Teknikkurs Ung i Molde

Unge aktivitetsledere

Tre unge aktivitetsledere (16-20 år) deltok også på kurset. De fikk frisket opp teknikkferdighetene sine og de fikk ny inspirasjon til å utvikle seg som lekene aktivitetsledere. Ikke minst var de til god hjelp som sjauere av utstyr og som assistenter for Torbjørn. Foresatt Asbjørn Sletnes gjorde en kjempejobb med transport av utstyr.

Teknikkurs Ung i Molde

Molde KK

Kursarrangør var Molde Kajakklubb i samarbeid med Norges Padleforbund. Kort oppsummert fra deltakere, instruktør og foresatte – det må ikke bli lenge til neste gang vi padler sammen! Dette lover godt for fremtidig havpadling i regi av Molde Kajakklubb!

Med padlehilsen
Anne Madeleine Botslangen
Alle bilder: Asbjørn Sletnes

Teknikkurs Ung i Molde Teknikkurs Ung i Molde Teknikkurs Ung i Molde

 

Tags: #Hav , #Ungdomspadling