WC 2 helga 27. til 29. mai.

27.05.2016 09.49.10

Denne helga er det klart for sesongens andre World Cup i Sprint i Racice, Tsjekkia. Norge stiller med et spennende lag.

Tredjeplass til Eivind

Eivind Vold padlet inn til en flott tredjeplass på K-1 Herrer 5000 m. Vi kommer med en egen artikkel om løpet seinere i uka, vi venter bare på bilder fra ICFs fotograf.

K-1 Herrer 1000 m:

Rapport fra Lavrans Eikje i det norske trenerteamet: Eivind padlet fredag morgen forsøksheat hvor han kunne kontrollere inn til en semifinaleplass. I semifinalen fredag ettermiddag åpnet Eivind løpet veldig bra, men på midtpartiet tapte han en del til teten. En sterk avslutning de siste 250m gjorde allikevel at han kvalifiserte seg til C-finalen. I C-finalen lørdag formiddag var målet å kjøre sterkere på midtpartiet av løpet, noe Eivind delvis klarte. Men avstanden var litt for lang opp til teten når han satte inn sluttspurten og havnet dermed på 5. plass.

K-2 Herrer 1000 m:

Daniel og Lars padlet et ok forsøksheat fredag formiddag og kvalifiserte seg til semifinalen. Der møtte guttene mange sterke båter men padlet et bra løp og sikret seg en plass i B-finalen lørdag. I B-finalen padlet igjen guttene et veldig bra løp og kom i mål som nr 3, klar fremgang fra forrige helg!

K-1 Damer 200 m:

Marte Eirin padlet forsøksheat på 200 m fredag formiddag hvor hun padlet et bra løp og kvalifiserte seg til semifinalen. Der padlet hun et godt løp med en sterk finish og sikret seg en plass i C-finalen lørdag. I C-finalen padlet Marte Eirin igjen en bra løp og kom i mål som nr 3. Det er tydelig at hun har hatt god fremgang på den korteste distansen siden i fjor, med ytterligere litt fremgang vil hun virkelig være med å kjempe om en plass i de gjeveste finalene.

K-1 Herrer 200 m:

Hakeem padlet et bra forsøksheat lørdag ettermiddag. Han kom litt skjevt ut i starten og tapte en del, men klarte deretter å stabilisere seg på samme fart som store deler av det øvrige feltet og kvalifiserte seg til semifinalen. Semien på 200 m gikk kun 42 min etter Hakeems forsøk på 500 m, og selv om han padlet et teknisk veldig bra løp var det litt for lite energi igjen til å sikre seg en plass i finalene.

K-2 Herrer 200 m:

Elling og Jon padlet fredag formiddag forsøksheat på 200 m. det ble et ok løp med en god start hvor de etter hvert tapte noe til resten av feltet, men klarte å kvalifiserte seg til semifinalen. I semien fikk gutta en dårlig start men kom etter hvert inn i en god rytme. De padlet veldig bra resten av løpet og sikret seg en plass i B-finalen. I B-finalen lørdag åpnet guttene bra de første 100 m, men fikk så en del turbulens i båten som gjorde at den beveget seg mye opp og ned. De tapte dermed en del til feltet og kom i mål til 9. plass.

K-1 Damer 500 m:

Marte Eirin padlet et bra forsøksheat lørdag ettermiddag og kvalifiserte seg til semifinalen. Der var hun godt med i første halvdel, men gikk så tom for energi. Hun kom i mål til 9. plass og dermed ingen plass i finalene.

K-1 Herrer 500 m:

Hakeem padlet først av de norske og gjorde et godt løp i det raskeste forsøksheatet og sikret seg en plass i semifinalen. Lars Magne padlet et godt løp hvor han på slutten kunne kontrollere inn til seier i sitt forsøksheat. I semien var Lars Magne første norske padler i aksjon og han padlet et veldig bra løp hvor han lå og kjempet om seieren side om side med Lukas Trefil fra vertsnasjonen Tsjekkia. Lars Magne klarte på slutten å komme de nødvendige centimeterne foran i mål og vant dermed semien og kvalifiserte seg til A-finalen som går søndag kl 10.44!

Hakeem havnet i likhet med i forsøket i et sterkt semifinaleheat, men padlet igjen et bra løp hvor han havnet på 6. plass som sikret han en plass i C-finalen søndag kl 09.08. Tiden til Hakeem ville holdt til B-finale i de fleste andre semifinaler, veldig bra padlet av den norske juniorpadleren!

Søndag padler de norske padlerne tre løp, først Hakeem i C-finale K-1 Herrer 500 m kl 09.08, deretter Lars Magne i A-finale K-1 Herrer 500 m kl 10.44 og til slutt Eivind og Daniel på K-1 Herrer 5000 m kl 16.00.

Oppdatering:

Alle de norske som har vært i ilden i dag gikk videre til Semifinalene!

Jo Sondre usikker, Lars Martin er i siget

I skrivende stund er det usikkert om Jo Sondre Solhaug padler K-1 Herrer 1000 m. Han ble syk under WC i Duisburg forrige helg, og fikk ikke konkurrert i Tyskland. Eventuelt går Lars Magne Ullvang inn i stedet for Jo Sondre.  Lars Magne kjørte en god 1000 m forrige helg i Duisburg, der han satte personlig rekord med 3.31.

Hakeem får prøve seg mot de beste seniorene

Norge stiller også med Hakeem Teland fra Fana KK på K-1 200 m og 500 m. En tøff oppgave for Hakeem som fortsatt bare er juniorpadler! I Racice får han testet seg mot de beste seniorene i verden, og det blir en god forberedelse for Junior EM og VM senere i sesongen.

Eivind er i form

Eivind Vold prøver seg på K-1 Herrer 1000 m og 5000 m i Racice. Han padlet inn til en flott 5. plass på K-1 5000 m i Duisburg. Kanskje han kan ta steget enda høyere opp på listen etter Racice?