Camp Rangøya 2018

18.06.2018 09.16.23

Camp Rangøya 2018 ble en aktivitetsfest for små og store! Helgen 8.-10. juni deltok 31 ungdommer i alder 9-18 år på Camp Rangøya. De valgte selv om de ville klatre, padle eller fridykke. Campen foregår på Rangøya i naturskjønne omgivelser rett ved Atlanterhavsveien. Fra naturens side ligger forholdene til rette for å padle i havkajakk eller fridykke rett utenfor leirstedet. Klatringen foregår på Bremsnes, et klatrefelt ca 25 minutters biltur unna. Ledere for campen var godkjente instruktører i fridykking, klatring og padling, samt noen entusiastiske foreldre. Målet for samlinga er at ungdommene skal leke og utforske naturbaserte aktiviteter i trygge rammer.

Ungdommene overnatter i telt eller på flatseng, gøy på sin måte begge deler. De kan spille kort, billiard eller sandvolleyball. Det går også an å bade eller fiske for den som har lyst til det. I år fikk vi låne sykler som ble flittig brukt. Ikke minst kan gode venner ha det gøy sammen, skravle, le og gi hverandre gode klemmer.

Klatrerne holder til på Bremsnes, et klatrefelt som byr på boltede klatreruter, men også naturlig sikrede ruter. Vanskelighetsgraden varierer fra de lette rutene til mer utfordrende klatring som krever både styrke og teknikk. Instruktørene hengte opp topptau som ungdommene kunne klatre på. De lærte også åttetallsknute og bruk av taubrems for å sikre andre som klatrer.

Padlerne legger aller helst turen til Hendstraumen. Det er en tidevannsstrøm som innbyr til bading og lek i vann både med og uten kajakk. Det ble mange hopp, forlengs, baklengs, salto, alene og i flokk fra bergene ved strømmen. De bruker ullklær under tørrdrakter for å holde varmen, hjelm for å beskytte hodet og redningsvest.

Fridykkerne går ut i ei skjermet bukt ved Rangøya. De har med seg oransje bøyer for å markere hvor der dykker. Fra vannet kan de hente opp både skjell og kråkeboller. Dykkerne samarbeider i par. Ved fridykking bruker ungdommene maske, snorkel og svømmeføtter. De bruker også våtdrakt og blybelte. Da kan de ligge i overflaten og se ned i vannet. De får også opplæring i hvordan de skal dykke ned.

Sunn og god mat må til: frokost, nistepakke på tur og taco til middag. Ungdommene deltar i matlagingen. I år ble det satt ny rekord med 141 kanelsnurrer! - Borte ble de også.

Campen er et samarbeid mellom Molde kajakklubb, Ørland froskemannsklubb og Moldeveggen/Romsdal Tindegruppe. Den støttes av Norges Padleforbund, Norges Dykkerforbund og Norges Klatreforbund, samt Møre og Romsdal Fylke. Og, ja Camp Rangøya 2019 arrangeres 7.-9. juni.

Media:

NRK Møre og Romsdal: https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-moere-og-romsdal/DKMR99061118/11-06-2018 (se siste innslag).

 

Unge ledere i fridykking, klatring og havpadling på Camp Rangøya 2018:

f v Ingrid Botslangen Frantzen, Brage Kyllo, Aslak Botslangen Frantzen,

Odin Bye, Kim Jenssen Heggdal, Atle Skaug, Kristoffer Dale Malones.

Tags: #Hav , #Ungdomspadling