22. til 25. juni arrangeres EM for Junior og U23 i Beograd i Serbia. NPF har tatt ut et sterkt lag.

Fjerde og siste dag

Her er rapporter fra Lavrans Eikje og Jakob Norenberg i det norske støtteapparatet.

U23:

Marte Eirin Solhaug B-finale K-1 500 m: Hun kjørte et offensivt og bra løp, følte seg sterk underveis og hadde nok krefter igjen siste 200 m til å sette inn en god sluttspurt. Det ble jevnt mot slutten av løpet og Marte kom i mål til 5. plass!
Lars Magne Ullvang A-finale K-1 500 m: Lars Magne fikk en god start og etablerte seg blant båtene i teten tidlig, med 200 m igjen kjempet Lars Magne om medaljene og satte inn en god sluttspurt. 100 m fra mål tok kreftene slutt mens tre av konkurrentene klarte å holde høyere fart inn mot mål. Lars Magne kom dermed i mål på 4. plass. det var nok noe skuffende å ikke ta medalje, men etter et godt løp må man bare akseptere at noen av konkurrentene var bedre i dag.
Marte Eirin Solhaug A-finale K-1 200 m: Marte tar stadig små steg mot verdenstoppen på 200m. I dag endte hun på en flott 8. plass i A-finalen etter et godt gjennomført løp!

Junior:

Maria Virik A-finale K-1 500 m: Nok et sterkt løp av Maria! Hun ble nummer seks i sin A-finale og satte ny norsk juniorrekord. Dette er en padler for fremtiden!
Harald Ivarsen og Even Sevaldsen B-finale K-2 200 m: Gutta fikk det ikke helt til og endte til og endte til slutt på en niendeplass i B-finalen.

Tredje dag

Her er rapporter fra Lavrans Eikje og Jakob Norenberg i det norske støtteapparatet:

U23

Amund Vold K-1 1000 m: Amund gikk ut veldig hardt fra start og ledet løpet halvveis, men måtte betale prisen for en så raskt start i siste halvdel av løpet. Ved passering med 250 m igjen var han fortsatt i medaljekampen men han tapte for mye inn mot mål og endte på en 6.plass. Totalt sett et bra løp av Amund i hans første internasjonale finale i K-1!
Lars Magne Ullvang og Hakeem Teland K-2 1000 m: Gutta fikk en god start men fortsatte med for høy frekvens og litt for dårlig rytme. Farten i båten forsvant gradvis ut over løpet og det utviklet seg til et jobbeløp for de norske guttene som kom i mål til en 5. plass noe bak målsettingen om medalje.

Junior

Maria Virik padlet en god K-1 1000 m med ny personlig rekord på 4.04, sannsynligvis beste juniortid i Norge gjennom tidene og et av de beste resultatene for en norsk juniorjentene i K-1! Maria var kun to tideler fra en bronse. Nå venter en spennende 500 m med nye muligheter.
Etter en veldig sterk semifinale padlet Oliver Karlsen og Vemund Næss en godkjent 1000 m finale. Gutta blir litt for passive på midten og havner derfor litt bak. De har ikke mange øktene sammen i K-2, så med litt mer samkjøring kan dette bli enda bedre.

Andre dag

Her er en rapport fra Lavrans Eikje i det norske støtteapparatet:
Martes semifinale på K-1 500 m: hun padlet et godt gjennomført løp på tiden 1,54,55. Var lenge med i kampen om en plass til A-finalen men måtte se seg slått av fire andre jenter i mål.
Lars Magnes semifinale på K-1 500 m: ble mye bedre løp enn i går, teknikken satt bra og han lå i tet store deler av løpet. Kom i mål som nummer to med tiden 1,37,75 og er dermed klar for A-finalen søndag!
Annas semifinale på K-1 1000 m: Anna viste i forsøket i går at hun kunne være med å kjempe om en plass til A-finalen. Rett etter start i dagens løp fikk hun dessverre en større mengde sjøgress på roret og løpet var i realiteten over før det hadde begynt. Hun padlet det hun kunne helt inn til mål og kjempet bra, men U23 EM er dessverre over for Anna denne gang.
Martes forsøksheat på K-1 200 m: Marte kom greit ut av startboksen men slet litt med teknikken og stabiliteten i første halvdel før hun fikk alt til å sitte. Siste 100 m var veldig bra og Marte kom i mål som nummer fire og er dermed klar for semifinalen i morgen.

Marte Eirin Solhaug. Foto: Balint Vekassy / Canoephotography.com

Junior

Maria Virik semifinale K-1 500 m: leverte et solid løp. Endte på andreplass og gikk dermed rett til A-finale søndag.
Vemund Næss Jensen/Oliver Karlsen/Harald Ivarsen/Even Sevaldsen semifinale K-4 500 m: Padlet veldig bra de første 400 m. Litt tyngre mot slutten, og bommet dessverre på A-finalen med 16/100 sekund! Dette er uansett en lagbåt for fremtiden!
Oliver Karlsen/Vemund Næss Jensen K-2 1000 m: gutta rakk starten med knappest mulig margin, men leverte et solid løp og gikk videre til A-finalen søndag.
Elise Erland/Ella Jones K-2 1000 m: Jentene fikk det tøft, og endte på 13. plass i semifinalen.
Andrea Corneliussen Austeng K-1 200 m: Var litt uheldig med treningen, og fikk det tøft i sitt heat. Uansett ble det en bra mesterskapsdebut.
Harald Ivarsen/Even Sevaldsen K-2 200 m: Leverte bra innsats og gikk til semifinalen.

Første dag

Amund Vold padlet et meget bra forsøk på K-1 1000 m og knep seieren. Han er dermed direkte kvalifisert til A-finalen!
Anna Margrethe Sletsjøe padlet et bra forsøk på sin K-1 1000 m. Hun har litt mer på lager, men kvalifiserte seg til semifinalen i morgen.
Lars Magne Ullvang/Hakeem Teland lå hele tiden oppe i teten på sin K-2 1000 m. De padlet bra løp og kom i mål som båt nummer to og er dermed direkte kvalifisert il A-finalen på lørdag. Gutta har litt mer inne til finalen.
Maria Virik imponerte også på sin K-1 1000 m. Hun padlet sterkt løp og ble nummer tre, og er dermed direkte kvalifisert til A-finalen på lørdag!
Elise Erland/Ella Jones gjennomførte en bra runde på K-2 1000 m. Jentene ble nummer åtte og kvalifiserte seg til morgendagens semifinale. Det var tett mellom båtene så det kan bli spennende i morgen!
Vemund Næss Jensen/Oliver Karlsen gikk knallhardt ut og ledet sin K-2 1000 m etter 250m. De fikk det litt tøffere underveis og kom i mål som nr 5 og er dermed klare for semifinalen i morgen, blir spennende å følge guttene der!
Marte Eirin Solhaug padlet bra med tiden 1:56 på K-1 500 m. Det ga en sjetteplass og hun er dermed klar for semifinalen i morgen formiddag. Marte mener hun har mer inne så det blir spennende å følge henne i morgen.
Lars Magne Ullvang var litt for hissig på start på sin K-1 500 m og traff startblokken, men klarte å være med i teten første 200 m, deretter fikk 3-4 båter et lite forsprang som Lars Magne ikke klarte å hente inn på slutten og det ble dermed en 4. plass i mål. Dermed må han også ut i semifinale i morgen formiddag.

Rapport om juniorenes padling legges ut så snart vi får.