Padleled Vestfold

01.06.2017 13.51.03

Padleled Vestfold blir Norges første sammenhengende padleled. Målet er at du fra sommeren 2018 skal kunne padle langs merkede og tilrettelagte ruter fra Svelvik i nord til Larvik i sør.

En egen padleled for havpadlere er en gammel drøm som går i oppfyllelse for mange av oss. Prosjektet er et samarbeid mellom fylkeskommunen og de aktuelle kommunene, og lokale padleklubber og NPF har vært delaktige i hele prosessen.

Havpadlerne Tønsberg og Sandfjord Kajakklubb

I tillegg til DNT lokallag, de aktuelle kommunene og enkeltpersoner som Helge Didriksen fra Helgeroa, har de NPF-tilsluttede padleklubbene Havpadlerne Tønsberg og Sandfjord Kajakklubb gjort en stor innsats. De har vært med på orienteringsmøter og andre møter for å komme med innspill til padleruter og skal delta på Turskiltkurs.

Følgende er sakset fra nettsiden til Vestfold Fylkeskommune:

«Padleled Vestfold skal bidra til at alle vil finne passende og sikre turer å padle langs den flotte Vestfoldkysten, gjennom merking, skilting, etablering av enkle overnattingssteder og annen tilrettelegging. Vestfold fylkeskommune vil med etableringen av Padleled Vestfold stimulere til økt fysisk aktivitet og bruk av skjærgården, gjennom bedre tilrettelegging for det enkle og miljøvennlige friluftslivet».

Ferdig innen sommeren 2018

Målet er at hele padleleden skal være ferdig skiltet og merket innen sommeren 2018.

Les mer hos Vestfold Fylkeskommune. 

Følge Padleled Vestfold på Facebook for oppdateringer.

Oppslagsfoto: Thomas Pindard/NPF 

Tags: #Hav , #Funksjonshemmede