Reisebrev fra årets første treningssamling

20.01.2017 07.43.09

Landslagsgruppen med flattvannspadlere er på treningssamling på Geilo – her er et reisebrev fra Lars Magne Ullvang.
Flattvannslandslaget på skisamling

- Det siste halvåret har mange av oss har valgt å prioritere skole fremfor treningssamlinger. Likevel har vi slått i hjel mange timer i vektrommet og på padlemaskiner. Vi har satt veldig stor pris på å få litt tid hjemme i Norge igjen. Etter en jul hjemme med familie og venner er vi klar for toppidrettshverdagen igjen.  Dette har gitt oss et overskudd som igjen gir oss ekstra motivasjon til å trene best i verden. 

Tester på Olympiatoppen

- Første uken i januar bestod av tester på Olympiatoppen. Der fikk vi tatt tester som simulerte klimaet som kommer til å møte oss i OL i Tokyo i 2020. Testresultatene gir oss nødvendig informasjon om vårt forbedringpotensiale og hva som bør jobbes med, slik at vi skal stille best mulige forberedt.  Vi og Olympiatoppen er ikke i tvil, padlerne skal være med i OL 2020! 

Havsdalsgrenda, Geilo

- Padlelandslagets første felles treningssamling gikk til Geilo, nærmere bestemt Havsdalsgrenda. Alt i alt er vi 16 utøvere på samling, og støtteapparat er ikke lenger enn en telefonsamtale unna. I totalt to uker skal vi "pushe" treningstimer, for det meste på langrenn, men også i vektrommet. Selvfølgelig har vi med egne padlemaskiner og det klassiske treningsapparatet "Magnar", som er uvurderlig for oss ”isfaste” padlere. 

Lite snø i starten

- Samlingens første uke var det labert snødekke, så noen riper i skiene måtte vi regne med. Ettersom stormen "Vidar" traff Geilo kom det heldigvis mye mer snø. Nå er løypene nærmest perfekte, vinden har løyet og solen steiker på en skyfri himmel. Det passer ypperlig nå som kroppen virkelig begynner å kjenne på timevis med trening. Topp værforhold gir alle en skikkelig boost for å holde trøkket oppe helt frem til hjemreise. 

Hardt arbeid

- Vi er utrolige glade for å ha så mange nye yngre padlere med oss på samling. Voksenlivet kommer som et sjokk for enkelte. Livet på samling er ikke et all-inclusive hotell, hvor mamma syr puter under armene dine. Middagen lager seg nemlig ikke selv. Bare det å imøtekomme sultne, kravstore og etablerte landslagspadlere er ikke alltid en dans på roser. Og at kjøkkenet skal vaskes rett etterpå, ikke etter to dager, kommer som et sjokk for enkelte ferskinger. Treningsrutinen har de på plass. Hver eneste økt handler om å trene smartest mulige. Sammen gjør vi treningene morsomme, uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Bra gjeng

- Summa summarum passer vi godt på hverandre, vi er forståelsesfulle og hjelpsomme.  Alle inkluderes og vi har det kjempekjekt sammen. Vi skjønner hva som forventes for at et lag skal lykkes. Vi løfter hverandre opp, og sammen blir vi bedre. Nå gjenstår bare de siste dagene av årets første samling. Standarden er satt på et høyt nivå, og der må den være. For vi skal virkelig hevde oss i årets sesong.

Topp moderne fasiliteter

- Til slutt må jeg bare si at vi er utrolig heldige og takknemlige som får bo på Havsdalsgrenda. Topp moderne fasiliteter med sentral beliggenhet til skiløyper som strekker seg så langt som man orker å gå. Alt ligger til rette for at vi skal få et solid treningsopphold. Alt dette er takket være pappa Wessel. Uten han hadde vi aldri klart å få til denne flotte treningssamlingen. Tusen takk!

Peace out!

Lars Magne Ullvang

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen