Reisebrev fra boybandet i Florida

22.02.2017 09.21.05

I en årrekke har norske padlere tatt turen til den vesle byen Melbourne på østkysten av Florida. I areal føles stedet ganske så stort, men i antall kirker og bedehus så er det fullt på høyde med lille Flekkefjord som vi allerede nå gleder oss til å besøke når påsken nærmer seg.
Landslagssamling i Florida. Foto: Morten Minde

Det er her vi tar våre første padletak for året. Store bevegelser, balanse og timing er gjentakende ord i kommentarene fra landslagssjef «Rasto». Sesongstart er spesielt, det er noe magisk over å være tilbake på vannet. Følelsen i hvert åretak og hvordan vannet sklir under båten i en kombinasjon av balanse og kraft er en lenge etterlengtet følelse. Vi kunne skrevet side opp og ned om denne følelsen, men dere vil kanskje heller ha svaret på hva vi faktisk gjør for å bli enda bedre?

Valentinsdagen som forsvant

Hva som funker om du vil padle fort til sommeren er ingen stor hemmelighet. Det er å padle mye! Men hvert år gjør vi noen endringer i opplegget for å teste nye muligheter for å utvikle oss. I fjor testet vi tre dager med mye og god trening før vi tok en hviledag, og repeterte dette til samlingen var over. Dermed kan vi trene med litt mer overskudd og fullt fokus i en oppstartsfase, noe som er vanskeligere å gjennomføre når vi kommer hjem til en hverdag med forpliktelser. Dette gjør at vi mister totalt oversikt over ukedager og Valentinsdagen, noe vi beklager til alle som ikke fikk sin forventede overraskelse.

Landslagssamling i Florida. Foto: Morten Minde

Lek ved brygga

Et annet element vi har lagt inn for året er lek ved brygga etter endt trening. Plasking og kasting av vann anføres av troppens badenymfe nummer en, Lars Magne Ullvang. For alle gutte- og pikepadlere er dette en naturlig del av det å padle, men som vi har glemt blant all seriøsiteten. God balanse og trygghet i kajakken er viktig, og et punkt vi ønsker å forbedre for å kunne presse mer ut av kroppen/teknikken vår i konkurranse.

Med padlehilsen

Morten Minde

Alle bilder: Morten Minde

Landslagssamling i Florida. Foto: Morten Minde

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen