Reisebrev fra Tobias

21.03.2017 10.09.19

Det er krevende å bli en elitepadler. Mye og riktig trening må gjennomføres gjennom mange år og mye må forsakes underveis. Treningsleir i varmere strøk tidlig på våren er et av godene.

Tobias Kvakkestad er en av flere veldig lovende norske juniorpadlere. Han har akkurat kommet hjem fra treningsleir med Wang Toppidrett i Sevilla i Spania. Her er et reisebrev:

Vannsportsenter

- Wang toppidrett arrangerer årlig utenlandssamlinger, i år gikk turen til Sevilla som ligger sørvest i Spania. Vi bodde på et hotell som var en del av et vannsportskompleks, hvor det er fokus på roing, kano- og kajakkpadling. Det var ikke sjeldent vi både så og snakket med padlere i verdenstoppen. Jeg fikk blant annet slått an en prat med Marcus Walz som er olympisk mester på K-1 1000m. Det var generelt sett god stemning mellom utøverne fra alle de forskjellige landene, og veldig hyggelig å sosialisere seg med dem.

Foto: Tobias Kvakkestad privat

God sesongstart

- For flere av oss var dette årets første padletak, treningen ble derfor lagt opp for å gi oss en god sesongstart. Store deler av treningsprogrammet besto av rolige individuelle økter, balansedriller, fartslek, motstandsøkter og noen intervaller. Det ble mye padling, og etter hvert som kilometerne ble sanket inn fikk man gradvis opparbeidet følelsen, balansen og teknikken i kajakken igjen etter vintersesongen.

Foto: Tobias Kvakkestad privat

Bra samling

- Nå sitter de fleste av oss på flyet på vei hjem fra leiren, noen dro tidligere for å dra på ny treningsleir i Florida, mens to andre fikk utvidet oppholdet sitt i Sevilla. Alt i alt skal vi si oss fornøyde med en fin treningssamling, og takker for denne gang!

Med padlehilsen
Tobias Kvakkestad

Foto: Tobias Kvakkestad privat

Tags: #Flattvann , #Ungdomspadling