Reisebrev Portugal-samling 5.-19. april

19.04.2018 09.30.48

Etter en uke hjemme etter forrige Portugal-samling etterfulgt av noen fine men kalde dager på Påskesamlingen i Flekkefjord var det torsdag 5. april klart for ny samling i Portugal. Med seg på flyet hadde landslagssjef Rastislav Kuzel og Sportssjef Eirik Verås Larsen 19 utøvere som var klare for drøye to uker med mye trening, sommer og sol. Samtlige kjente nok litt på skuffelsen over at været i Portugal var uendret fra samlingen i mars, rundt 8 grader og regn, regn og enda litt mer regn. Men været satte ingen stopper for kvaliteten på treningen, hvor hovedfokuset var teknikk, enten på underfart eller overfart første uken.

Med slovakisk landslagssjef var det klart for et klassisk slovakisk regime på treningsrutinene, dagene starter kl 07 med 15min rolig løping etterfulgt av 15-20min tøying. Frokost 08.30 etterfulgt av litt hvile i leilighetene før det var klart for trening på vannet kl 09.30. Typisk var også styrketrening etter padlingen, enten i form av 100rep dips og chins eller mer klassisk vekttrening. Lunsj kl 12.30, hvile og evaluering av teknikk frem til kl 16 hvor det var klart for ny padleøkt og gjerne en liten løpetur etterpå. Middag kl 19 med tilhørende lagmøte.

Livet på treningsleir kan fort bli litt ensformig, det var derfor to ganger i uken lagt opp til felles aktiviteter/teambuilding med diverse konkurranser eller en fotballkamp eller to. Det skal ikke mye til for å fyre opp konkurranseinnstinktet til denne gjengen og Eirik fikk hendene fulle som dommer under konkurranser som tårnbygging av spagetti og marshmallows og Kims lek. Jentene tapte konkurransene sammenlagt og måtte etter høylytte protester dermed vaske lagbåtene som nå er rene og klare for konkurransene i København! 

 

 

Nå til helgen er det klart for Copenhagen Spring Regatta hvor hele det norske landslaget samt mange andre unge fremadstormende seniorer og juniorer skal delta. Derfor stod det flere økter på konkurransefart på programmet ut over oppholdet, hvor fokus var å finne rett fart samtidig som man klarte å padle avslappet med den gode teknikken utøverne hadde tilegnet seg på lav fart tidligere i oppholdet. Helgen før København stevnet ble det kjørt distansetrening hvor utøverne fikk øve på løpsopplegg, noe som virker å ha fått utøverne til å senke skuldrene litt og skapt selvtillitt inn mot helgens stevne.

I takt med stigende tempo på trening, steg også temperaturen og dagen etter at det svenske landslaget dro hjem kom sommeren til Portugal. De siste dagene har vært preget av lite vind, sol fra skyfri himmel, 20-25 grader og en haug med våryre, vinterbleike nordmenn på vannet. Solbriller var høyst nødvendig for ikke å bli blendet av topptrente utøvere med total mangel på fargepigmenter. Skjønt, det tok ikke lang tid før fargen kom, ettersom personalet i den lokale dagligvareforretningen begynner å le når man etterspør solkrem så utviklet utøverne flere hissige fargeskiller etter padling med og uten singlett/t-skjorte. Så nå er det obligatorisk innsmøring med body-lotion før leggetid for å redde den huden som reddes kan!

 

Allerede fredag er det klart for forsøksheat på 1000m under Spring Regattaen og gjengen her i Portugal er mer en klare for å måle krefter mot hverandre og de nordiske konkurrentene. Forberedelsene har vært gode, vi gleder oss til helgen! Resultater finner en her:

dk.youpaddle.org/begivenheder/2018-04/copenhagen-spring-regatta-2018/

 

 

Tags: #Flattvann