Riddercamp 2018

05.09.2018 10.12.33

Riddercamp er et friluftslivtilbud for syns- og bevegelseshemmede personer i alderen 15 – 35 år. Campen arrangeres av Foreningen Ridderrennet i samarbeid med Beitostølen Helsesportsenter (BHSS).

Riddercampen har sitt utgangspunkt på Beitostølen og bruker de fasiliteter, naturområdene og kvaliteter som finnes i nærområdet. Det å lære ferdigheter knyttet til det å være på tur ute er en viktig dimensjon under campen. Hovedaktiviteter er derfor fjellturer, padling, klatring, ridning, turplanlegging og bålfyring. I tillegg vil en viktig del av campen være å tilbringe dagene ute sammen med andre. Padleforbundet stilte opp med både utstyr og instruktører, og ledet padleaktiviteten til stor glede for deltakerne!

Onsdagskvelden startet med å bli bedre kjent med deltakerne før vi tok en liten test av kajakk med kontrollert velt inne i bassenget til helsesportsentret. Det er ofte litt nervøsitet knyttet til det å teste kajakk første gang, men som alltid forsvant denne for når de selv fikk erfare hvor stabil kajakkene er og hvor fort man kommer seg ut av kajakken ved eventuelle velt! Ivrige deltakere holdt på helt til etter kl 22 på kvelden, da de var så artig at de ville holde på helt til bassenget ble stengt.

Torsdagen var lagt til det trygge og kjente vannet Bamselitjenn som ligger like i nærheten til Campen. Målet for dagen var å ha det gøy, føle seg trygg og lære grunnliggende padleteknikk. Etter litt spesialtilpassing av kajakkene med ekstra støtte til de som trengte det, gikk det som en lek å padle for deltakerne. Vi var gjennom ulike metoder for å svinge, fremdrift- og støttetak før vi la ut på en tur rundt vannet. Resten av dagen ble brukt til mye lek og moro, her var 10-trekk med poloball mellom to lag den store hitten! Etter en dag i kajakken var det store smil og mye glede rundt kveldsbålet i Campen.

Fredagen hadde vi lagt opp til to lengre turer i Øyangen. Her hadde vi fått sette opp base i Beito Aktiv sitt område, noe som ga et supert utgangspunkt for dagens to turer. Før lunch var målet å padle ut til og rundt Furuhølmin. Samtlige deltakere mestret kajakkene så godt at turen ble en fryd for oss padleledere, her imponerte deltakerne stort! Etter en god lunch padlet vi nordover mot utløpet til Grøvabekken. Underveis la vi inn elementer som passering av en grunne, kontrollerte velt, flere flåter og bytting av kajakk ute på vannet! Til og med fikk vi en ufrivillig velt der vedkommende fikk prøve å bli reddet via en kameratredning. Hun holdt seg rolig og redningen gikk som en lek og det tok ikke lange stunden før hun var oppe igjen og vi kunne fortsette turen. Værgudene viste seg fra sin gode side og vi kunne gjennom dagen nyte strålende sol og ingen vind. 

Lørdagen delte vi opp i to grupper, en før lunch og en ny etter lunch. Målet for dagen var å gi en litt større utfordring til de som ønsket å teste ut og trene på redninger. Med litt lek i kajakken som oppvarming satte vi i gang, og deltakerne fikk prøve både kamerat og egenredning under kontrollerte forhold. Det skulle fort vise seg at det gikk som en lek og at de ulike funksjonshemningene ikke satte en stopper for å komme seg i kajakken. Det gikk rett og slett som en lek!

Mestring, idrettsglede og uavhengighet er sentrale ord for padlingen under Campen, "Kommer man seg nede i kajakken er alle like - det er en frihet man sjeldent kan oppleve andre steder!"

Stor takk til alle deltakere, frivillige, Ridderrennet og padleleder Jacob Stenersen fra Risør Ro- og Padleklubb!

Har du lyst til å teste ut padling? Ta kontakt med din lokale klubb og kom i gang, ingen hindring er for stor i padling!

 

Tags: #Hav , #Funksjonshemmede , #Generelt