Ung lykke i naturparadis

23.06.2017 08.10.33

Når du har en hel øy for deg sjøl og vennene dine, et lass med kajakker, klatretau og fridykkingsutstyr – da er du heldig. Da er du på Camp Rangøy.

Legg til entusiastiske, dyktige, velvillige voksne som legger alt til rett for deg og vennene dine, ganske ok vær og ett av verdens vakreste havområder. Alt dette hadde ungdommene som deltok på Camp Rangøya helgen 9.-11. juni.

Frivillig aktivitet

- Det handler kanskje mest om at vi ville legge til rette for at ungdommene våre skulle få muligheten til å drive med friluftsliv, forteller initiativtaker til Camp Rangøy, Anne Botslangen. Sammen med flere fra Molde Kajakklubb, Romsdal Tindegruppe og Ørlandet Froskemannsklubb arrangerer de campen for fjerde gang i år. Anne har selv to jenter med.

Camp Rangøy. Foto: Trond Eri

Naturperle

Rangøy ligger i Averøy kommune, med utsikt langt ut i havet og rett bort på den mer kjente Håholmen. Her har Marit og Inge Rangøy bygd opp et mangslungent friluftssenter hvor man kan leie seg inn – midt i smørøyet, rett og slett. Denne helga var tretti barn og unge i sving her ute, fra både Romsdal, Nordmøre og Trøndelag. Mellom holmer og skjær i sola manøvrerte de kajakkene som delfiner – klatregruppa holdt til ved Bremsneshatten et stykke unna mens fridykkerne undersøkte farvannet rundt selve Rangøya.

Camp Rangøy. Foto: Trond Eri

Unge på kurs for å undervise andre

Mens de fleste deltakerne bare kunne kose seg og gjøre alt i eget tempo, fikk en liten gruppe erfarne, unge kajakkpadlere en eksklusiv mulighet: De fikk bruke to lange dager på å ta Padleforbundets kurs «Aktivitetsleder UNG» - et padleinstruktørkurs nettopp for unge padlere med ambisjoner.

- Alle besto kurset med glans, forteller Trond Eri /Veileder Hav i NPF). På kurset lærer de mye om både sikkerhet, veiledning av andre og egne padleferdigheter står også sentralt. De andre, litt yngre padlerne, fikk være praksiselever for de unge instruktørene.  Også de to unge undervannsjegerne Kristoffer Malones og Odin Bye fikk prøve seg som instruktører og bidro til at andre ungdommer fikk kjennskap til fridykking.

Camp Rangøy. Foto: Trond Eri

Heldige barn

Kurs eller bare moro; disse ungdommene er kanskje heldigere enn de sjøl er klar over, i en verden der stillesitting er blitt en folkesykdom og frisk luft er en knapp ressurs. Som en av deltakerne sa etterpå: Jeg kan ikke skjønne at ikke alle vil være med på Camp Rangøy.

Tekst: Synnøve Nes og Anne Madeleine Botslangen
Foto: Trond Eri

Camp Rangøy. Foto: Trond Eri

Tags: #Hav , #Ungdomspadling