Vellykket kurs i ETU Ledelse Funksjonshemmede

26.06.2017 11.58.04

Padling er en fantastisk aktivitet for mange typer funksjonshemminger. Helga 24. og 25. juni kurset vi nye ledere.

Det var full aktivitet på vannet under kurset ETU Ledelse Funksjonshemmede på CatoSenteret i Son i Østfold. Alt i alt var det 29 padlere på vannet, bestående av åtte aktivitetsledere fra Molde KK, Stavanger KK og klubber rundt Oslofjorden, sammen med brukere og ansatte ved CatoSenteret.

Fantastiske forhold

Strålende sol, stille vann og mestring er stikkordene for helgens arrangement i Breivikbukta. Her var aktivitetsledere og veiledere NPF samlet med fagpersonell fra CatoSenteret for å holde Grunnkurs Hav for brukerne av sentret. Nettopp denne kombinasjonen av faglig kompetanse og erfaring ga mye padleglede for kursdeltakerne, og la grunnlag for et bedre tilbud til personer med funksjonsnedsettelse ute i klubbene som deltok!

Bedre kjent

Fredagskvelden gikk med til å bli kjent i gruppene, noe som skulle vise seg å knytte sterke bånd i løpet av helgen. Videre ble utstyret testet ut og ivrige deltakere fikk et innsyn i hva helgen skulle bringe.

Super dag med padling

På lørdagen ble været som bestilt med sol og varmt vann - alt lå til rette for en super dag med padlekurs. Tilpassing av kajakker og resten av utstyret gikk som en lek, det tok ikke lang tid før første gruppe var ute på vannet. Spente deltakere fikk prøve seg i sitt eget tempo under kyndig veiledning fra instruktørene, som selv også fikk oppleve viktige erfaringer.

Læringsplattform

Innen søndag hadde både instruktører og deltakere blitt godt kjent med hverandre, noe som dannet grunnlaget for en enda bedre læringsplattform. Resultatet av dette ble tydelig da mestringsnivået var høyt blant samtlige og gleden var stor!

Hva er ETU Ledelse Funksjonshemmede?

Kurset er en etterutdanningsmodul for aktivitetsledere, turledere og veiledere innen alle grener av NPF Våttkort. Kursdeltager må være medlem av en padleklubb tilsluttet forbundet.

Foto: Trond Glesaaen, NPF

Les mer om kursinnholdet her.

EtU Ledelse Funksjonshemmede. Foto: Trond Glesaaen/NPF

 

EtU Ledelse Funksjonshemmede. Foto: Trond Glesaaen/NPF

Tags: #Hav , #Funksjonshemmede