Vellykket ungdomssamlig i strålende sol

25.06.2019 07.18.42

For sjette gang samlet barn og unge seg på Camp Rangøya til utfordrende og morsomme aktiviteter. Her kan de prøve padling, fridykking og klatring i trygge omgivelser.

For sjette gang samlet barn og unge seg på Camp Rangøya til utfordrende og morsomme aktiviteter. Her kan de prøve padling, fridykking og klatring i trygge omgivelser. 

25 barn og ungdommer i alderen 11 til 17 koste seg i sola på Rangøy i Averøy kommune. Telefoner og nettbrett var lagt bort nesten hele tida og mange fikk prøve nye aktiviteter for første gang.

I dykkerdrakter og padleutstyr, klatresele og våtdrakt fyker barn og unge rundt hushjørnene. Det er masse aktivitet og mange smilende ansikter. De forskjellige lagene som arrangerer campen, har med utstyr sånn at alle kan være med. Det er ikke nødvendig hverken med erfaring eller spesialutstyr. Alle får låne alt, og prøve det de vil. På campen kan de prøve to av de tre aktivitetene. Mange har valgt noe de aldri har prøvd før og er litt spent på forhånd.  

Den beste tacoen

Lørdag kveld på Camp Rangøya er det alltid taco.

  • Tacoen på Camp Rangøy smaker mye bedre enn den hjemme, sier en av ungdommen rundt middagsbordet. – For her samarbeider mange om å lage den, da blir det så godt! 

Egentlig for liten

Sigurd Brønlund (9) var egentlig bare med storebror og mor på camp, og var forberedt på at han var for liten til å være med på aktiviteter.  Likevel var han aldri så lite mulefunken fredagskvelden, da alle ungdommene presenterte hvilke aktiviteter de skulle delta på. Da lederne fikk høre at han bare skulle se på, inviterte de han med på klatring på lørdag. Og Sigurd strålte. Resten av kvelden jublet han og dagen etter hang han lett som en fjær i klatreveggen. Og så lørdagskveld. Mor sier Sigurd skal være med henne hjem til Tingvoll mens storebror padler på søndag.  Sigurd går fra lys til mørk på et sekund.  - Næmmen, sier en av de voksne, jeg kan ta han med meg ut i kajakk i morgen. Slik gikk det til at Sigurd som trodde han skulle henge på mor hele helga, både fikk klatre og padle sammen med ungdommene, og reiste lykkelig hjem.

Aktivitetsfest for små og store

Camp Rangøya 2019 ble arrangert helgen 7.-9. juni. Med et værvindu som bød på sol og varme var det lett å få nye venner og spennende opplevelser.  Ungdom fra Molde, Nesset, Eide, Fræna, Aukra, Tingvoll, Ørland og Trondheim møttes på Rangøya i pinsehelgen for å utforske klatring, padling og fridykking. Noen av deltakerne har erfaring med dette fra før, mens andre prøver seg for første gang. Nøkkelen for å lykkes er godt egnede omgivelser, gode ledere og godt utstyr.

Klatrerne kjørte til klatrefeltet på Bremsnes, vel 30 minutt fra Rangøya. Der finnes boltede klatreruter fra det lette til det vanskelige. Vi startet på svaveggen med de lettere klatrerutene og fortsatte med vanskeligere klipperuter, noe ungdommene mestret godt i løpet av helgen. De som klatret fikk også prøve seg på nedfiring i tau.

Padlerne satte kursen for Hendstraumen, en tidevannsstrøm for lek og latter både i kajakk og ikke minst utenfor.  Ungdommene kunne velge om de utfordret strømmen i kajakken eller om de heller ville hoppe fra klippene og la seg flyte med strømmen. Det er mange holmer og øyer for å nyte lunsjpausen og mange tok seg en lur i det flotte sommerværet.

Fridykkerne holder seg i en bukt sør for Rangøya, skjermet fra båttrafikk.  Det første som møter deltakerne er en grundig gjennomgang av opplegget og utstyret. Deretter bærer det ut i vannet for å snorkle og dykke. Opp kommer trøffeltang og kamskjell, begge deler spennende å smake på. En undervannsvannscooter var et nytt og spennende framkomstmiddel for mange der de gled fram og tilbake i bukta under vann.

Sammen med overnatting på madrasser, god mat, sandvolleyball, biljard, kortspill og et piano til å klunke på, så ble helgen en super opplevelse. Arrangører er Molde kajakklubb, Romsdal tindegruppe, Eide klatreklubb, Ørland froskemannsklubb. Camp Rangøya støttes av Norges Klatreforbund, Norges Padleforbund, Norges Dykkeforbund, Møre og Romsdal fylke, Gjensidigestiftelsen og Sparebank 1 SMN.

Foto og tekst: Anne Madeleine BOtslangen og Synnøve Nes

 

 

 

Tags: #Hav , #Ungdomspadling