Nå braker det løs: NM-Veka 2020!

26.06.2020 19.36.00

Syv idretter skal gjennomføre sine NM, og hele 14 norgesmestere skal kåres under NM-veka på Hamar/Stange. 27. – 28. juni er det igjen duket for store idrettsøyeblikk, der publikum kan se alt direkte på NRK. For padling er det kortbane maraton som står på programmet

Semifinalene i padling vises i opptak på NRK1 kl 13:00 og finalenesendingen med både damer og herrer sendes direkte fra kl 15:00. Her vil det være en oppbygning med innslag og forklaringer av øvelsen, så følg med! Sendingene ligger også på NRK sin nett-løsning og app.

Live-resultater og mer info om heat / startlister oppdateres fortløpende på https://racemanager.no/   

Program: 

Skisse av NM-løypa, utøverområdet og parkering.

Nysgjerrig på hva maratonpadling går ut på?

Det finnes to former for konkurransepadling på flattvann: sprint og maraton. 

Maratonpadling kortbane foregår på en rundbane som er ca. 1000m lang. Denne runden kjøres tre ganger. Mellom hver runde må utøverne bære kajakken ca. 100m på land. Dette kalles «overbæring».

Konkurransen starter med heat, der de første i mål går direkte til finalen. De øvrige finaleplassene fordeles på de med best tid i heatene. Det er førstemann i mål i finalen som vinner.

I maratonpadling foregår konkurransene uten adskilte baner. Taktiske elementer rundt plassering i felt er derfor avgjørende. Utøverne må derfor være raske ut fra start, for å unngå å havne i det rotete vannet bak teten. Videre må de manøvrere den 5,2m lange kajakken til de beste posisjonene i feltet. Som i andre idretter er det fordel å utnytte dragsuget til den som drar, men i padling er det mest å hente på å ligge på bølgen til padleren foran.Videre må utøverne beherske elementene rundt overbæring, med å komme seg raskt og smidig inn og ut av båten, og løpe fort og avslappet over land med båt og åre i hånden. Mot slutten blir fart igjen avgjørende for å komme seg først i mål.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen , #Generelt