Padlingens dag 2020

05.05.2020 09.05.51

Her kan du lese om hvordan din klubb kan ta del i Padlingens dag i 2020, som en del av Friluftslivets uke

Hei padlevenner! 

Etter en vår preget av korona med strenge tiltak og begrensninger, er vi nå inne i en fase der det åpnes for aktivitet igjen. Fra 15.juni vil det være tillatt med opp til 200 personer på idrettsarrangement, og hvis utviklingen er god vil dette antallet kunne øke over sommeren. Som medlem av Norsk Friluftsliv ønsker vi å ta del i Friluftslivets uke 5. – 13. September, gjennom å også i år å legge Padlingens dag friluftslivets uke for å ta en del av mulighetene som finnes i nærområdene!

Her kan vi skape entusiasme rundt padling og oppmerksomhet til klubbene, og inviterer hele padlenorge til å bli med på feiringen! Dagen er tenkt å markere padlingens mangfold og utbredelse gjennom klubbarrangementer over det ganske land. Målet er å få flest mulig til å prøve padling i alle aldre, og dermed legge til grunn for økt aktivitet i klubbene. Ønsker deres klubb å legge det til en annen dato, eller allerede har hatt padlingens dag hos dere går det helt fint.

På «Padlingens dag» kan klubbene gi nysgjerrige mulighet til å prøve alt fra en liten padletur, lek, padleergometer eller kajakkpolo. Her vil det kun være klubbenes kreativitet og muligheter i sitt nærmiljø som setter grenser for hvilke aktiviteter som gjennomføres. Målgruppen definerer klubben selv, men håpet er å vise at padling er en aktivitet for alle aldre, ulike funksjonsnivåer og ambisjoner. 

Padlingens dag er en god mulighet for dere i klubbene til å nå ut til nye mennesker, som potensielt kan tilføre klubben mye oppmerksomhet, medlemmer og kursdeltakere. Mange klubber opplever en økt interesse og oppslutning etter gjennomføringen av padlingens dag i foregående år, så her gjelder det om å benytte muligheten til å spre interessen for vår kjære idrett!

Dersom klubbene har spesielle kostnader for å realisere dagen, har det blitt satt av et rammetilskudd på totalt 60 000kr, med en maksgrense på opptil 5 000kr per klubb. For å få tildelt støtte til padlingens dag må klubbene sende inn en kort redegjørelse til forbundskontoret med hvilke aktiviteter dere ønsker støtte til.  

Alle klubber kan fritt benytte seg av Aktivitetskalenderen til Norsk Friluftsliv, der alle de lokale aktivitetene for Friluftslivets uke legges inn. Her er det lett for alle friluftsinteresserte å klikke seg inn i sitt nærområde for å utforske nye aktiviteter og muligheter, noe som kan gi gode rekrutteringsmuligheter! 

Selve arrangementet krever ingen omfattende rapport, men vi vil ha tilsendt bilder og tekst som vi kan dele på padling.no eller våre facebooksider

Aktivitetene står klubbene fritt til å velge selv for å være best mulig tilpasset sitt nærmiljø, kapasitet og muligheter. Under følger et forslag til aktiviteter:

 • Test av kajakk og/eller kano
  • Test av kajakk og/eller kano med grunnleggende elementer
  • Lekpreget aktiviteter
  • Kajakkpolo
  • Liten padletur med god lunch
  • Små enkle konkurranseaktiviteter
  • Selv- og kameratredning
 • Publisering i lokal presse om dere selv, aktivitetene dere holder på med, hvordan nysgjerrige kan komme i kontakt for å teste ut, samt hvor og hvilke aktiviteter dere avholder på padlingens dag.
 • Lage en liten promovideo som blir vist og delt i sosiale medier og under aktivitetene på padlingens dag.
 • Informasjonsstand med fremvisning av utstyr ol. på plasser med mange mennesker

Ved spørsmål, ta kontakt!

 


Foto: Paulina Cervenka

Tags: #Hav , #Elv , #Flattvann , #Kano , #Polo , #Surfski , #Ungdomspadling , #Funksjonshemmede , #Generelt