Treningssamling i Portugal

14.04.2021 08.31.50

Det var en spent gjeng som forlot Norge, litt usikker på om alt av godkjenninger og covid-19 tester ville være i orden.

Landslaget kom tilbake fra treningssamling i Portugal den 6april. Det fleste reiste ut den 4 mars. Det var en spent gjeng som forlot Norge, litt usikker på om alt av godkjenninger og covid-19 tester ville være i orden. Reglene forandrer seg hele tiden og det er krevende å ha kontroll i både norske, tyske og portugisiske regler. Reisen gikk bra og det var faktisk mindre mas å reise nå enn før pandemien slo til. Lite folk overalt gjorde reisen bra.

Nelo treningssenteret i Portugal hadde gjort en strålende jobb i forhold til smittevern. Vi hadde vårt eget styrketreningsrom og vår egen sone i matsalen. Forholdene på vannet var meget gode under hele oppholdet og temperaturen var til tider over 25 grader! Vi har hatt noen samlinger i Portugal hvor det har vært kaldt og mye regn, så det var fantastisk å treffe med været denne gangen.

På denne samlingen var ikke fokuset på mengdetrening, slik det vanligvis er på vårsamlinger. I år arrangeres European Olympic Qualifier 12-13mai og målet på samlingen var å starte med fartstrening tidligere enn vanlig. Det ble terpet og filmet mye underveis i samlingen for at utøverne skulle få effektiv teknikk fra starten av sesongen.

Påskeaften ble det padlet uttaksløp på K1 1000m herrer til European Olympic Qualifier. Det var tett mellom de beste og Lars Magne Ullvang fra Tysvær KK vant til slutt på tiden 3.35,20. Maria Virik fra Bærum KK var uttatt på øvelsen K1 500m til European Olympic Qualifier før testløpet påskeaften og hun padlet på sterke 1:52,4.

Nå håper vi at våren blir mild her hjemme i Norge slik at vi kan fortsette de gode forberedelsene til European Olympic Qualifier.

 

Eirik Verås Larsen
Sportssjef
Norges Padleforbund

 

Resultater 3.april Montebelo, Portugal

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen