NPF Distansemerker

Liker du å loggføre alle turene du padler? Er målet ditt å padle lengre i år enn i fjor? NPF Distansemerke er et synlig bevis på hvor langt du har padlet!

I dagens nettbaserte samfunn er det lett å måle distanse, intensitet og kaloriforbruk på ulike aktiviteter med en app. Men uansett hvor mange digitale utmerkelser de ulike appene gir deg, så er de ikke fysiske på samme måte som et klassisk NPF distansemerke med aner som går mange tiår tilbake i tid.   

Distansemerkene er formet som et skjold i størrelse 17,5 x 20 mm, og viser en kajakk sett forfra med kryssende årer over, og med mørk blå sjø og lys blå himmel i emalje samt teksten NPF DISTANSEMERKE. Kajakken, årene og bokstavene er, sammen med rammen rundt merket, i valørene gull, sølv og bronse.

NPF distansemerker

NPF Hedersmerke og NPF Distansemerker i Gull, Sølv og Bronse

Kalenderår

Sesongen for distansemerket er et kalenderår, og man kan padle til hvilket som helst merke i løpet av sesongen. Det tildeles kun et merke til en padler pr. sesong, det vil si det merket som vedkommende har oppfylt kravene til. Klassene gjelder for alle typer kajakker. Hvis du padler kano skal du dividere den oppgitte distansen med 1,2.

NPF hedersmerke

Forbundets hedersmerke for ekstraordinær padledistanse tildeles av NPF priskomité. Hedersmerket er i gull omkranset med eikeløv i gull. Kravet til merket er fem sammenhengende tildelinger av distansemerket i gull, samt en sammenhengende loggført langtur på minst 250 kilometer med turutstyr medbrakt i kajakken i en av de fem sesongene.

Distansemerkene bestilles samlet av klubben ved henvendelse til forbundskontoret (kurs@padleforbundet.no) på bakgrunn av loggbok. Også padlere som ikke er tilsluttet en klubb kan bestille merket. Det koster da det dobbelte (kr 40,- + porto).

Klasseinndeling og krav

     

Gull Ek

   

Gull

   

Sølv

   

Bronse

Senior/Junior damer og herre

     

6250 km

   

1200 km

   

800 km

   

400 km

Senior/Junior para

     

4150 km

   

900 km

   

600 km

   

300 km

U16

     

3100 km

   

600 km

   

400 km

   

200 km

U14

     

1550 km

   

300 km

   

200 km

   

100 km