Surfskis

Surfskis har sin opprinnelse som konkurransebåter for lange løp på havet der hensikten er å benytte store dønninger til å surfe lengre strekninger, eller som spesialiserte kajakker for livredning på strender.

Surfskis er en relativt ny kajakktype her til lands. Opprinnelig var kajakkene inntil 6,4 m lange og kun 41-42 cm brede, men nå finnes surfskis i størrelser fra drøye 4 m og med en bredde på godt over halvmeteren. De er fullgode alternativer som tur- og treningskajakker så lenge du ikke har behov for å ha med mye bagasje.

Det arrangeres hvert år et eget Norgesmesterskap for Surfski, der deltakerne må vise en kombinasjon av effektive framdriftstak, solid fysisk form, evne til å bruke dette under krevende forhold og ikke minst beherske kunsten å bruke bølgene til egen fordel. 

SUP (Brettpadling)

Padlebrett har som surfskis også en bakgrunn fra varmere strøk, men har vokst veldig i popularitet de siste årene. Mange kjøper padlebrett for å leke på stranden, men også for å bruke stabiliteten i padleåren til å lettere lære bølgesurfing, eller for å trene store deler av kroppen under padling. Det finnes også konkurranser for padlebrett, i turløpet Telemarkspadleren har det ofte deltatt brettpadlere på lik linje med kajakker og kanoer.
Dato Arrangement Sted Gren Sert Nivå Påmelding
Loading...