Riddercamp 2022

30.08.2022 07.57.36

På Riddercamp holdes det flere typer aktiviteter i fjellet for parautøvere. Padleforbundet stilte som vanlig med instruktører som lot utøverne få prøve padling i flotte omgivelser ved Beitostølen.

 

Riddercamp holdes hvert år av foreningen «Ridderrennet», og her holdes det aktiviteter i fjellet for parautøvere. Padleforbundet bidrar med instruktører som lar utøverne få prøve padling i flotte omgivelser ved Beitostølen. Campen som går over fem dager startet med en kveldsøkt i bassenget, hvor de som ønsket kunne være med å prøvesitte kajakk i varmt vann og trygge omgivelser. Her ble enkle teknikker samt velt og redninger forklart og vist. Deltagerne koste seg i det varme vannet og smilte fra øre til øre underveis i økten og resten av kvelden.

Torsdag morgen startet med en god frokost og bålkaffe, arrangørene og de frivillige sørger for at frokostbuffeen er dekket og bålet tent når deltagerne stikker hodene ut av lavvoene. Det var spente deltagere som hadde skrevet seg opp på padling. Når frokosten var spist og niste smurt, fylte minibussen fra Freedom Ekspress seg opp og turen gikk til Fleinsendin. Dette fjellvannet ligger ca. 950moh og har et areal på 2,45 kvadratkilometer. Deltagerne smilte forsiktig mens de fikk utdelt padletøy og fikk velge kajakker. Smilene ble større og større når vi kom på vannet og padlet av gårde. De første padletakene gikk med på å føle hvordan det var å styre egen skute, nivået steg raskt og vi padlet en flott tur på 7km med lunsjpause halvveis. Arrangørene av riddercamp sørget for at vi hadde kajakkene fulle av kjeks og annet godt med på turen.

Fredag morgen var preget av gråvær, med dette kunne ikke merkes på humøret rundt frokostbålet. Frokosten og kaffen smakte fortreffelig og praten med tilhørende latter lokket til seg campens syvsovere. Turen denne dagen gikk også til Fleinsendin da det var mer å oppdage. Himmelen åpnet seg mens vi skiftet til padletøy, men det viste seg å kun være en byge. Turen denne dagen var litt kortere grunnet ustabilt vær. Lunsj ble spist ved bilene og deretter delte gruppen seg. Noen padlet en ny tur på vannet, mens andre fikk bli med oppover i elven hvor Åtjedn renner ut i Fleinsendin. Her fikk vi testet hvordan kajakken oppfører seg i strømmende vann. Deretter møttes vi ved bilene og pakket for å dra tilbake til Helsesportsenteret hvor femkamp med Beito Aktiv stod for tur.

Lørdag våknet campen til skyfri himmel og stor sol. Lukten av solkrem hang i luften under frokosten. De ivrige padlerne fra NPF hadde snakket varmt om Bygdin, og hvor flott vannet var i solskinn. Deltagerne ventet i spenning for å få vite hvor lørdagsturen skulle gå. Når det ble nevnt at vi skulle reise til Bygdin ble det stille rundt bålet, etterfulgt av store smil og fornøyde nikk. Når minibussen rundet Bitihorn og man kunne se Synshorn, lyste det flotte blå vannet fra Bygdin opp. Vi padlet en fin strekning på ca. 4km fra Bygdin Fjellhotell til Bygdissundet hvor vi spiste lunsj. Praten gikk lett mens vi badet i sol og koset oss med kjeks og snacks vi hadde fått med fra campen. Etter lunsj padlet noen i gruppen en liten ekstra tur videre innover på Bygdin hvor vi fikk testet oss i bølgene fra den flotte båten M/B Bitihorn mens passasjerene vinket til oss fra dekk. På vei tilbake ble resten av gruppen plukket opp, før vi padlet tilbake til Bygdin Fjellhotell i nydelig vær. Tilbake på land, hadde visst ikke folket fått nok av vann og noen skiftet fra våtdrakt til badedrakt, for å ta seg ett forfriskende (vel og merke raskt) bad i Bygdins solide 10 grader. Flott avslutning på en perfekt dag på vannet. Når mørket senket seg lørdag kveld, kom stjernene frem og nordlyset slynget seg majestetisk over Beitostølen.

Søndagen var avreisedag, men først etter frokost hadde DNT Ung et lite kurs i bruk av stormkjøkken. Deltagerne fikk låne hvert sitt sett og lagde en nydelig varm lunsj. Bålet knitret rolig mens campen ble pakket ned og man tok avskjed med nye og gamle venner, før man rettet snuten hjem.

 

Tags: #Hav , #Funksjonshemmede , #Generelt