Ekstremsportveko 2024

02.07.2024 11.03.01

Siden 1998 har Ekstremsportveko gått av stabelen på Voss, og det er i dag verdens største festival i sitt slag. Hit kommer noen av verdens beste utøvere i de forskjellige sportsgrenene.

Padling er en av de store aktivitetene, i år var det godt over 20 nasjonaliteter representert. Elvepadlingen foregår i fantastiske omgivelser, og jeg hørte det ble sagt på engelsk «her kunne jeg bodd» #Stolt!

Avslappet stemning

Det er deilig å komme til Voss og bare oppleve en avslappet og god stemning, både blant publikum, arrangører (de hadde det travelt, så jeg fikk ikke snakket så mye med dem, men de smilte!) og deltakere. Deltakere som kommer opp til publikum og villig slår av en prat, forteller om spenning, glede og lettelse over gjennomført løp. Og av og til litt skuffelse. Men det er gleden, latteren og det våte håret som blir sittende igjen som minne.

(Artikkelen fortsetter)

Ekstremsportveko 2024

Foto: Christin Larsen

Mange tilskuere

Kajakk er en veldig populær sport under Veko, og tiltrekker seg mye publikum - padlere, padlernes venner og familie, men også turister som er forbi; små og store, unge og gamle. Jeg var så heldig å snuble over foreldrene til Eirik Hansen før konkurransen, der de spent fulgte med. Selv om de alltid er glad når «guttungen» kommer helskinnet hjem etter forskjellige stunts, så vet de at sikkerheten blir tatt på alvor!

Frivillige fra Voss Elveklubb

Padlingen under Veko blir gjennomført av frivillige fra Voss Elveklubb. Hatten av for all fantastisk innsats! I år fikk de en ekstra utfordring siden VM i Brattpadling (Extreme Kayaking World Championships) ble avholdt med kick off tirsdag, og finale på fredag. Jeg var der hele fredagen.

(Artikkelen fortsetter)

Ekstremsportveko 2024

Foto: Christin Larsen

Finalen gikk i «Holy Diver»

Finalen ble padlet i «Holy Diver», som har fått navnet sitt av veldig gode grunner. Ferdighetene for å kunne padle her er høyst imponerende, det ligger veldig mange timer med trening bak!  Ekstra gøy var det å se så mange norske deltakere kvalifisere seg, og komme helt til finalen. En prestasjon i dette selskapet! Det blir veldig spennende å følge videre utvikling for elvepadlingen i Norge.

Sikkerheten i høysetet

Sikkerheten i år (som i årene før) er i høysetet. Jeg så det, oppsettet er fantastisk og imponerende. Forberedelsene er grundige, ingenting er tilfeldig. Årets sikkerhetsansvarlig, Nick Pearce, fortjener hederlig omtale for årets innsats, takk for at du og dine medhjelpere gjør sporten tryggere!

Det er mange som fortjener takk for innsatsen. Voss Elveklubb har blitt en flott klubb med utrolig mye kompetanse og innsatsvilje. Det er gøy å se at unge og eldre unge vil padle, leke og utvikle seg i elvene. Jeg håper at de i årene som kommer produserer mange nye elvepadlere som kan ta sporten og klubben videre.

Tusen takk for meg, vi ses snart igjen!

Christin Larsen
Visepresident i NPF

Ekstremsportveko 2024

Foto: Christin Larsen

Ekstremsportveko 2024

Tags: #Elv