NM-Veka 2022: Short track og Kajakkpolo

26.06.2022 18.29.31

Denne uken har det vært mange idretter som bød opp til fest i Skien, og vi kunne by på short track maratonpadling og kajakkpolo!

Short track Maraton
Fredag var det endelig padling på programmet til NM-Veka og vår utøvere stod klare til å måle krefter i short track. Banen som badet i sol lå fint plassert på Hjellevannet i Skien. Rundløypen startet ved Klosterøya og hadde overbæring på Bakkestranda.

Herrer senior og herrer U18 var slått sammen til to forsøksheat, der de 20 beste fikk startplass i finalen. I finalen skulle vise det seg å bli en duell mellom brødrene Vold, der det hele ble avgjort på siste overbæring. Amund vold så sitt snitt til å stikke avgårde da storebror snublet på overbæringen. I mål ble det en klar seier til Amund Vold, sølv til Eivind Vold og bronsemedaljen ble sikret av Vemund Jensen.

Blandt damene kom forhåndsfavoritten Anna Sletsjøe skeivt ut i første overbæring, og mått bruke mye krefter på å hente igjen Elsa Marie Stensholt og Celine Helleren som stakk i fra på slutten av overbæringen. Men det skulle vise seg at ingenting kunne stoppe Anna når hun skrudde på kjempekreftene og stakk i fra de andre i det hun hentet de inn igjen. Gullet gikk dermed til Anna, etterfulgt av Elsa Marie og Celine på hennholdsvis sølv og bronse. Vi gratulerer!

Kajakkpolo

Lørdag var det NM i Kajakkpolo helt innerst ved Hjellebrygga. I strålende sol hadde arrangørklubben Larvik rigget en super bane og gjort klart til to dager med intense dueller og god stemning. Gjennom gruppespillet skulle det vise seg at Oslo kajakklubb klarte å samle flest poeng og gikk med det til topps i gruppespillet. Videre fulgte Larvik Padleklubb, Trondhjem Kajakklubb og Puddefjorden Kajakklubb. I semifinalene på søndag var det tydelig at det var nerver ute å gikk for favorittene Oslo og Larvik, men de klarte begge likevel og komme seg til finalen. Både bronsefinalen og finalen ble filmet av NRK og skal kunne sees som reportasje i NRK sin nettløsning. Det var duket for intense dueller og knallhard innsats for erkerivalene Oslo og Larvik i finalen! Seirende ut gikk Oslo Kajakklubb og de kunne hente hjem gullet i 2022. I bronsefinalen skulle det vise seg at Trondheim ble for sterke for Puddefjorden og kunne stolt få en bronsemedalje rundt halsen.

Tags: #Flattvann , #Polo , #Padling i toppen , #Generelt