Suksess for Bølgefestivalen 2022

26.10.2022 18.59.55

Årets bølgefestival har nettopp gått av stabelen, og stikkordene for arrangementet ble mange herlige padlere, super stemning, fantastiske forhold, mye vær og stor moro.

Gurvika ligger like ved Nevlunghavn i Larvik kommune, og har etter hvert blitt et favorittsted for mange dedikerte havpadlere. Navn som Bramskjæra, Saltstein og Langholmene klinger godt i ørene for mange av oss. Årets festival samlet padlere fra store deler av Sør-Norge, og programmet var tettpakket med alt fra rullekurs til krevende langturer og morsom brottpadling. Lørdag kveld var det også et flott kåseri av tidligere elitepadler i flattvann, Daniel Salbu, som fortalte som sin tur langs hele norskekysten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jens Petter Ørjansen

Foto: Jens Petter Ørjansen

Værgudene var med oss

Værgudene viste seg, i hvert fall lørdag, fra sin beste side med tanke på at dette var en bølgefestival. Det var såpass med vind at Yr.no meldte om opp mot 1,7 meter i signifikant bølgehøyde – nok til å rense bihulene med saltvann! Lørdag kveld tok det hele litt av, i hvert fall partyteltet som blåste over ende, og det ble i meste laget med vær. Dette fortsatte søndag, med regn og vind helt opp i 27 meter i sekundet i kastene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jens Petter Ørjansen

Foto: Jens Petter Ørjansen

Fornøyde arrangører

Dette var første festival der Norges Padleforbund var arrangør sammen med kajakkbutikken Eian Fritid. NPF stod for turer og kurs, mens Eian Fritid stod for logistikken med hytter og innkvartering. De hadde dessuten flyttet en del av butikken sin til Gurvika, og tatt med en velfylt henger med demobåter. Vaffelbua ble brukt både som butikk, infosenter og sekretariat. Redningsselskapet stilte også med dyktig mannskap.

Hege Eian, Eian Fritid:

- Vi i Eian Fritid er kjempefornøyde med gjennomføringen av Bølgefestivalen. Vi har hatt et spennende samarbeid med forbundet i år, og målet var at deltagerne ikke skulle merke store forskjellen på selve arrangementet. Dette synes jeg vi lykkes med! Dette er den perfekte avslutningen på hovedsesongen, og det å få mulighet til å være vertskap og å samle så mange av entusiastene i padle-Norge gir oss stor glede og motivasjon til å jobbe videre med festivalen!

Ken Henry Johnsen, Veileder Hav i NPF. Satt i sekretariatet som var ansvarlig for organisering av padleaktivitetene under Bølgefestivalen sammen med Trond Glesaaen og Per Olav Lund:

- Det var en flott opplevelse å være med-arrangør på Bølgefestivalen. NPF hadde ansvar for de organiserte aktivitetene på vannet, og det var litt over 170 deltakere og hele 22 ledere og assistenter i sving pluss de tre som bemannet sekretariatet. Det var veldig givende å se blide ansikter med saltvann i luggen gjennom hele helga. Forholdene på søndagen gav utfordringer som medførte endringer i programmet. Det var påregnelig at dette kunne skje, og deltagere og ledere/assistenter fortjener alle en stor takk for fleksibilitet og flott innsats til tross for utfordrende vær. En stor takk fortjener også Redningsselskapet ved Matt Skuse som stilte ressurser, utstyr og kompetanse til rådighet for sekretariatet. Etterarbeidet med å samle erfaringene som ble gjort i løpet av helga holder vi på med nå, sammen med Eian Fritid!

Foto: Kristoffer Vandbakk

Foto: Kristoffer Vandbakk


 Foto: Kristoffer Vandbakk


Foto: Kristoffer Vandbakk


Foto: Harald Rishovd

Tags: #Hav