Surfski Trener1-kurs i Arendal

15.05.2024 06.58.59

Helgen 27-28. april ble det arrangert NPF Surfski Trener1-kurs i Arendal med 10 engasjerte deltakere fra Arendal KK, Drøbak KK og Frosk.


Arendal Kajakklubb stilte sine fine klubblokaler til disposisjon for kurset. Her er det gode padlemuligheter rett utenfor døren, og kort vei til flere strekninger som er fine for medvindspadling. 

Flere trenere gir flere padlere i klubbene

Norges Padleforbund utdanner trenere for klubbene, og kurset er en del av våttkortstigen. Målet med kurset er å utdanne flere trenere som kan holde aktiviteter og regulære treninger på klubbnivå, arrangere grunnkurs og ta med padlere på turer og trening i kjente og skjermede farvann. Med flere trenere ønsker NPF å rekruttere flere padlere til denne typen padling gjennom klubbene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Trener 1 Surfski


Legge til rette for treninger


I løpet av helgen ble det gode diskusjoner og aktiviteter både inne og ute på sjøen. Lørdag var det en innendørsøkt med gjennomgang av aktuelle styrkeøvelser, og en utendørsøkt med å lede en typisk treningsøkt på sjøen. Organisering av aktivitet for grupper er en viktig del i arbeidet som trener, og spesielt hvordan legge til rette for felles trening for padlere på ulike nivå er alltid en utfordring.

Medvindstur

Søndag var det ønskelig å få til en medvindstur fra A til B. Turplanlegging med logistikk og gruppekontroll var sentralt for denne dagen. Vi fikk til en fin tur, selv om de beste forholdene for medvindssurf uteble. Det ble diskutert typiske holdepunkter underveis i ruten, samt farvann og forhold basert på værmelding i forkant og hva en faktisk opplever underveis der en padler.

Artikkelen fortsetter under bildet

Trener 1 Surfski


Praksisperiode


Som alltid er det mange tema en gjerne skulle ha gått gjennom på et trener-kurs og alltid et ønske mest mulig aktivitet, men tiden strekker ikke alltid til. Nå etter selve kurset er det praksisperiode og en må selv ta ansvar for videre læring. Vi håper klubbene får god nytte av sine nye engasjerte surfski-trenere!

Padlehilsen fra
Kristian Hermansen og Bente Solberg

Trener 1 Surfski Trener 1 Surfski

Tags: #Surfski