VM i Slalåmpadling U18 og U23

09.07.2024 11.00.15

2. til 7. juli gikk årets verdensmesterskap i slalåmpadling for U18 (Junior) og U23 av stabelen. Stedet var Liptovsky Mikulas i Slovakia, et land der slalåmpadling er stort.

Norge stilte kun med én utøver i dette mesterskapet, men Iris Sommernes er U23 og deltok til gjengjeld både i K1 Damer, C1 Damer (lukket kano) og Kayak Cross Damer. I slalåm er det de 30 beste som går videre til semifinale, og deretter de 10 beste som går videre til finalen. Nivået på de beste er skyhøyt, i mange land er slalåmpadling like stort som Sprint. I Kayak Cross er det først en kvalik, deretter heat som ender med en finale, og banen har elementer fra slalåm, ekstremutfor og allround elvepadling.

Kvalifisering K1

Det gikk ikke helt veien for Iris i K1 Damer U23. Hun var uheldig og pådro seg seks tilleggssekunder (berørte portstolpene). I tillegg hadde hun to sekunder svakere padletid enn den siste av deltakerne som klarte å kvalifisere seg. Resultatet var en 39. plass, men hun er likevel fornøyd med padlingen og forbedringen fra i fjor.

Klikk her hvis du vil lese mer om slalåmpadling.   

Iris i C1


Første konkurranse i C1

De siste årene har jentene tatt steget inn i C1 for alvor, etter at klassen i mange år var forbeholdt menn. Betegnelsen står for enmannskano. Båtene ser ut som kajakker, men padleren sitter på knærne og padler en enkeltbladet åre. Iris har nettopp startet med C1, og tok konkurransen mest for å lære. Hun endte på en 34. plass og var dermed ble det ikke semifinale. Konkurransen ga imidlertid solid erfaring og ga motivasjon til videre satsing i denne klassen også.

Kayak Cross

Hele søndagen var satt av til Kayak Cross. Disiplinen øker raskt i popularitet, og er både morsom og fartsfylt for deltakerne, og spennende og lett å forstå for tilskuerne. Konkurransen starter med en individuell omgang/kvalifisering i en bane med få porter og en obligatorisk kajakkrulle. Her kvalifiserte Iris seg videre til heatene, der fire padlere konkurrerer mot hverandre og de to raskeste går videre til kvartfinale. Hun kom på tredjeplass i sitt heat og ble dermed slått ut.

Klikk her hvis du lese mer om Kayak Cross. 

Iris i Kayak Cross

 

Tags: #Elv