En Packraft er en liten og robust oppblåsbar en- eller tomannsflåte med stort bruksområde. Navnet kommer fra kombinasjonen «pakkbar» og «raft», altså en pakkbar flåte. Den er veldig kompakt sammenpakket, de fleste tar ikke mer plass i ryggsekken enn en tresesongers sovepose. Packraften blåses opp på få minutter av en ultralett vindpose eller en liten batteridrevet pumpe.

Packraftene er laget for bruk både på flatt vann og i strømmende vann, og fungerer like bra på innsjøer som i elver. Det finnes spesialiserte versjoner for ultralette fotturer, for turer med bikerafting der du veksler mellom å frakte packraft på sykkel og sykkel på packraft. Det finnes spesialmodeller for krevende elvepadling, kano-packrafter for turer med to personer, og åpne packrafter spesielt egnet for å ta med hund på tur. Båtene har også mange venner blant sportsfiskere og jegere – en standard packraft er en funksjonell flåte for fiske på fjorden eller en innsjø, og som også enkelt frakter både jeger, ryggsekk og vilt når vann og elver må krysses.

Mange har etter hvert Packrafts som sin faste turvenn. Båtene gjør det mulig å legge nye ruter i ditt vanlige turområde, komme deg ut og fiske på steder du ikke kan nå med andre båter, eller å la strømmende vann føre deg ned et frådende vassdrag. Utstyret som kreves er en packraft (typisk vekt 2-5 kilo), vest (1-2 kilo), sammenleggbar, gjerne 4-delt åre for å pakke ned i eller på sekk eller på sykkel (1-2 kilo). I elvestryk må man også ha padlehjelm og egnet bekledning.

Foto: Bjørn Tore Moen

No news published

Alle grener

Klubb

Forbund

Andre aktørerDato Arrangement Sted Gren Sert Nivå Påmelding
Loading...