Sikkerhet

Kajakkpolo er en kontaktsport, der det med visse begrensinger er tillatt å ramme og dytte motspillere.

Det er derfor essensielt å benytte utstyr som beskytter den enkelte mot skader, og i minst mulig grad utsetter andre spillere for fare.

Kajakken kan ikke ha skarpe kanter eller utspring. Alle bolter og skruer på utsiden av kajakken bør være innfelt. Det er viktig at kajakken i minst mulig grad kan gjøre skade på med- og motspillere eller bassenget/ banen.

Kajakkåra kan maksimalt være 2,20 meter lang, og kan ikke ha noen skarpe kanter. Det er ikke tillatt å benytte padleårer som har metallforsterkinger på enden av bladene.

Hjelmen bør sitte godt på hodet og beskytte vitale deler av hodet. Med vitale deler av hodet menes tinning, regionen rundt ørene, pannen og bakhodet.

Gitter for beskyttelse av ansiktet må være montert fast på hjelmen. Det er viktig at gitteret er laget av et sterkt materiale som metall eller hardplast, og at gitteret beskytter hele ansiktsregionen.

Redningsvest må benyttes for å beskytte overkroppen mot slag og støt. Vesten bør være minst 15 mm tykk, og kunne beskytte mot sammenstøt med motspilleres utstyr i løpet av en kamp.

Det er viktig å gi spillere som har gått rundt rom slik at de kan rulle opp, eventuelt ta seg ut av kajakken. Spillet er regulert av regler for kajakkpolo. Disse reglene setter blant annet opp begrensinger knyttet til taklinger av motspillere (takling med bruk av hender, åre og kajakken). Det henvises derfor til ICF POLO Commitee's regler for kajakkpolo.