Dugnad på Risholmen

04.03.2023 19.01.53

Ro- og padleled Oslofjorden skal bygge en padlehuk på Risholmen i forbindelse. Stedet som er valgt er i dag nedgrodd av Rynkerose, en uønsket plante i den norske faunaen. Nå skal den vekk!

Rynkerose fortrenger andre arter og ferdsel ned til bukta på østsiden av Risholmen. Derfor trenger vi ryddehjelp! På vegne av Norges Padleforbund og Oslofjordens Friluftsråd, inviteres det til fremmedartsbekjemping på Risholmen! Vi vet at det kommer en padlende gjeng ut for å delta, og vi oppfordrer flere til å slutte seg til vannveien.

Oppmøte blir på Risholmen (se sted), og dugnaden varer fra kl 10 - 16. Det vil bli enkel servering til deltakere, gi oss beskjed om evt. matallergier. Trykk delta om du blir med, så vet vi hvor mange vi kan regne med tanke på mat. Oslofjordens Friluftsråd stiller med nødvendig utstyr, og solide hansker deles ut til alle deltakerne.

Les mer på siden til arrangementet.

Hva er problemet med Rynkerose? Teksten er hentet fra arrangementssiden:

Med sine store rosa blomster er Rynkerose en velkjent plante i mange hager. Men bak de fargerike blomstene skjuler det seg et stort problem, planten trives nemlig svært godt på strendene våre. Spesielt der det er sand eller sandjord kan den på få år spre seg utover et stort område og er svært krevende å bli kvitt.

På den nasjonale fremmedartlisten er den kategorisert med svært høy risiko og i europeisk sammenheng har den fått en lite hederlig plass på listen over topp 100-listen over de mest invaderende artene i Europa. Selv om det ikke lenger er tillatt å innføre, sette ut eller å omsette planta, spres den allikevel og dukker opp nye steder.

Foto: Oslofjordens Friluftsråd

Foto: Oslofjordens Friluftsråd

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord