Padling i Ytter-Vikna

01.09.2023 19.29.20

Ytter-Vikna er et område med mange muligheter for flotte turer i både skjermede og eksponerte farvann. Noen av områdene er bare tilgjengelige på høyvann, så her må det planlegges.

Den 24. august var Trond Glesaaen fra Norges Padleforbund i møte med Nærøysund kommune angående padleruter på Ytter-Vikna. De har nå til sammen 24 ferdige ruter med ROS-analyse og turbeskrivelser som skal legges inn i Padleruter-appen.

Teksten fortsetter under bildet

Padleruter

Slike skilt vil vi se mer av!

Namdal Kajakklubb

Etter møtet med kommunen gikk ferden videre til padlesamling med Namdal kajakklubb (Namsos). Det var også padlere fra andre lokale klubber, pluss to padlere fra Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb (FROSK). Kleiva Camping var utgangspunktet for samlingen med både turer og Våttkortkurs. Dette er et område der kommunen og den lokale padleklubben nå skal lage rutebeskrivelser. 

- Etter noen dager med hyggelig samvær og fine turer, gikk turen videre til Ytter-Vikna sammen med de to fra FROSK. Der ble det padling i motvind, medvind, motstrøm og medstrøm, samt bæring over områder der noen hadde dratt ut proppen slik at vannet var borte …

- Ytter-Vikna er et fantastisk område med veldig mange variasjoner, både når det gjelder padleforhold og topografi. Dette er et av de få stedene jeg vet om der man kan padle en grønn rute samtidig som man har fri utsikt til storhavet. Lokalt kalles deler av området «Støvelhav» da man på lavvann nesten kan gå tørrskodd langt utover, men det kan være greit med høyskaftede støvler!

Padlehilsen Trond

Padleruter Ytter-Vikna Fantastisk padling i Ytter-Vikna Padleruter Ytter-Vikna på kart

Tags: #Padleruter fra hele Norge