Riddercamp 2023

04.09.2023 08.20.45

På Riddercamp holdes det flere typer aktiviteter i fjellet for parautøvere. Padleforbundet stilte som vanlig med instruktører som lot utøverne få prøve padling i flotte omgivelser ved Beitostølen.

Riddercamp holdes hvert år av foreningen «Ridderrennet», og her holdes det aktiviteter i fjellet for parautøvere. Padleforbundet bidrar med instruktører som lar utøverne få prøve padling i flotte omgivelser i vanna rundt Beitostølen. Campen som går over fem dager startet med en kveldsøkt i bassenget på onsdag. Det er noen som ikke har sittet i en kajakk tidligere, og det er noen som vil teste om det var som sist de satt i en kajakk. Det er godt å starte i varmt vann og trygge omgivelser. Her ble enkle teknikker samt velt og redninger forklart og vist. Deltagerne koste seg i det varme vannet og smilte fra øre til øre underveis i økten og resten av kvelden.

Torsdag morgen startet med en god frokost og bålkaffe, arrangørene og de frivillige sørger for at frokostbuffeen er dekket og bålet tent når deltagerne stikker hodene ut av lavvoene. Det var spente deltagere som hadde skrevet seg opp på padling. Når frokosten var spist og niste smurt, Satte vi oss i bilene og reiste opp til Fleinsendin. Dette fjellvannet ligger ca. 950moh og har et areal på 2,45 kvadratkilometer. Deltagerne smilte forsiktig mens de fikk utdelt padletøy og fikk velge kajakker. Orienteringsforbundet var også med på denne turen, og startet dagen med og gå igjennom enkel bruk av kart og kompass. De hadde laget et kart over området og satt ut poster langs vannet, som deltakerne orienterte etter. Etter orienteringen padlet vi en flott tur på 7km med lunsjpause halvveis. Vi var også heldige med været denne dagen, da det var helt vindstille og opphold under padlingen.

Fredagen var preget av kraftig regn og litt sur vind. Frokosten ble inntatt i den store felles lavvoen, med god varme fra vedovnen. Denne dagen fant vi ut at det beste var og skifte i lavvoen før vi reiste ut, slik at vi kunne starte turen tørre og varme. Turen gikk til Ole fjorden Som ligger mellom Fleinshedin og Bygdin. Den ligger på 1004 meter og er 6,74 km² stor. Tross kraftig regn, ble det en flott tur. Deltakerne fikk også prøve seg på og ligge med baugen mot strømmen ved et elveos. Det ble ingen lunsj stopp på denne turen da det fristet lite og stoppe og bli kalde pga. været. Så lunsjen ble tatt i bilen når vi kom tilbake. Deretter dro vi tilbake til Helsesportsenteret, hvor det ble og skifte til tørt og en liten pause, får tuen gikk videre til Beito Aktiv for å prøve fiskelykken i båtene deres. Etter dette ble det grilling av middag i deres store og flotte grillehytte. 

Lørdagen startet som fredagen med regn og vind. Vi valgte også denne dagen og skifte i lavvoen før vi dro ut på tur. Og turen denne dagen gikk til Bygdin. På Bygdin var det iallfall ingen fare for at det skulle være for lite vann, da der en normalt setter ut kajakkene og parkerer lå langt under vann. Vi fikk sjøsatt og hadde en fin medvind fra start og ut igjennom Bygdin sundet og ut i Bygdin. Og alle var enige om at det var første gangen de hadde padlet over blåbær lyngen og plukket blåbær under vann. Vi fant en plass og gå i land og spise lunsj, og lunsjen gikk ned på høykant, før vi satte nesen hjemover i motvinden. Alle var enige i at denne turen også hadde vært vellykket, tross ikke det perfekte padleværet.

Søndagen var avreisedag, Etter frokost hadde vi en samling der vi snakket om det og være ute på tross av at været ikke viser seg fra sin beste side. Og alle var enige om at med riktig utstyr og tilrettelegging så går det helt fint og være ute i regn og vind. Og med den innstillingen og stort pågangsmot, så løser det meste seg. Bålet knitret rolig mens campen ble pakket ned og man tok avskjed med nye og gamle venner, før man rettet snuten hjem.

Tags: #Hav , #Funksjonshemmede