VM Maraton, Jels sø

04.09.2023 11.33.33

Da er et veldig vellykket maraton-VM avsluttet fro denne gangen. Konkurransen som ble hold på Jels sø, i Danmark begynte med Short Race for damene og herrene i seniorklassen.

I dameklassen ble Norge representert av Anna Sletsjøe fra Strand Kajakklubb og Elise Erland fra Tysvær Kajakklubb, som begge klarte å kvalifisere seg til finalen. I finalen endte Anna opp med en sterk 7. plass og Elise med en 17. plass.

I herreklassen var det brødrene Vold fra Oslo Kajakklubb som padlet med flagget på brystet. Også disse to kvalifiserte seg og var en del av de 20 utøvere som får lov til å stille i finalen. Her presterte de særdeles godt med Amund på en 6. plass og Eivind som klinker til og kaprer bronsen bak to veldig meritterte utøvere, Fernando Pimenta og Mads Pedersen.

Videre så ble det padlet U23 og Junior, fulldistanse løp. I løpet for U23 damer så stiller igjen Elsie Erland, som allerede har padle Short Race, ved siden av Elsa Marie Stensholt fra Tønsberg kajakklubb. Dessverre er Elise uheldig og må avbryte løpet. Elsa klarer seg heldigvis og fullfører løpet og krysser mållinjen som nummer 12.

I herrenes U23 løp så stiller Syver Saksvik og Mikkel Sjursen, begge to fra Strand Kajakklubb. Syver ender opp på en 11. plass, med U23-VM debutant Mikkel ikke langt bak seg, på en 13. plass.

Norges yngste utøver i mesterskapet er Hans Petter Haaland fra Laksevåg kajakklubb, som representerer landet i juniorklassen. Han kjører et offensivt løp med litt uhell underveis, og bergenseren ender til slutt på 13. plass.

Til slutt padles fulldistanse-løpene av våre seniorutøvere, i K1 og K2. Først ut er Eivind i K1. Også her viser han ekstrem styrke og etter et hardt spurtoppgjør mot Danmark og Sør-Afrika kaprer han enda en bronsemedalje!

U23 damene Elise og Elsa er igjen å se på startstreken, denne gangen i samme båt under seniordamenes K2 løp. Etter et hardt løp mot et erfarent felt blir det en 10. plass på duoen.

Helt til slutt er det igjen brødrene Vold som skal ut og kjempe om medaljer, denne gangen sammen i K2. Etter et langt og dramatisk løp med mye action så er de med i tetgruppen ut fra siste overbæring. Etter enda et spurtoppgjør klarer de å gjenskape prestasjonen fra fjorårets VM i Portugal. Eivind kaprer sin tredje bronse fra årets mesterskap, og Amund sin første! Helt fantastisk!

Gratulerer og bra kjempet til alle utøvere som var med på å representere Norge under årets Maraton-VM i Danmark.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen